Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Hacı Taşan hatıra ormanı oluşturuldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskinli halk ozanı Hacı Taşan’ın ölümünün 35. yıl döneminde yapılan etkinlikler kapsamında yapılması planlanan fakat hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Hacı Taşan Hatıra Ormanı oluşturuldu.

60 DEKARLIK ALAN
Keskin’in adının tüm yurda duyulmasına vesile olan, türküleri ve kendine özgü üslubuyla gönüllerde yer edinmiş halk ozanı “Hacı Taşan’ın adı hatıra ormanı ile yaşatılacak. Keskin Köprü köyünde 60 dekar alan üzerine yapılan hatıra ormanına İl Orman Müdürlüğünden temin edilen onlarca farklı türde fidan toprakla buluşturuldu. Ağaç dikme etkinliğine İlçe Kaymakamı Muammer Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İSMİ ORMANLA YAŞATILACAK
Yapılan ağaç dikim etkinliğinde konuşan Kaymakam Köken, Keskin’in yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Hacı Taşan’ın adının bu ormanla yaşatılacağını,  kendisine olan vefa borcunun bu şekilde ödeneceğini ve ağaçların gölgesinde dinlenen insanların Hacı Taşan’ı yad edeceklerini söyledi. Kaymakam Köken, ağaçların kendi kaderine terk edilmeyeceğini sürekli olarak bakımının yapılacağını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x