Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Hacı Taşan türkülerle anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Halk Ozanı ve Türk Halk Müziği sanatçısı Hacı Taşan, ölümünün 36. yılında Keskin’de türkü ve halaylarla anıldı.

 

Hacı Taşan düsturuyla yaşadık

Hacı Taşan Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Ustalar Topluluğu ve Taşan Ailesinden  Duran Taşan, “Yıllardır çizgimizi bozmadan Hacı Taşan düsturuyla yaşadık. Haliyle bu yolda taşlı dikenli bazen de çiçekli ve güllü bir yolda yürüdük. Sıkıntılarımızın olduğu zamanlarda kültürümüzün sahipli olduğunu hissettik. Devletimizin ve büyüklerimizin desteklerini gördük. Bize destek olan valimize ve devlet büyüklerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

 

Kültür ve sanat göz ardı edilmemeli

Kaymakam Muammer Köken konuşmasında, Keskin’in kültür ve sanatla yoğrulan, eğitimde başarı hedefleyen, sporla sosyalleşen, kitabı hayatın içine alan ve istihdam projeleri üreten nezih bir ilçe olduğunu söyledi. Köken, şöyle konuştu: “Bütün toplumların ortak bir tarih ve vatan oluşturma çabaları eski çağlardan beri süregelmiştir. Ortak tarih bilincini gelecek nesillere aktarmanın yollarından birisi kültür miraslarını muhafaza etmektir. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarından biri kopmuş demektir.’ diyerek bu konuya dikkat çekmiştir. İnsan vücudu nasıl birbiriyle uyumlu ve orantılı yaratılmışsa, en küçük aksaklık tüm vücuda etki ediyorsa, toplumumuzun gelişmesinde de kültür ve sanatın gelişmesini gözardı ederek yapılan çalışmalar; bazı toplumsal hastalıkları ortaya çıkarmaktadır. Günlük hayatta kullandığımız bir çok ürünün son kullanma tarihi mevcuttur. Ama sanatçı elinden çıkan ve sanat eseri  niteliği taşıyan ürünler zamanla daha çok değerlenmektedir.”dedi.

 

Sanatçılarımıza sahip çıkalım

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım da Keskin’in yetiştirdiği sanatçılara sahip çıktıklarını belirterek, her yıl Hacı Taşan’ı anma etkinlikleri düzenleyerek gelecek nesillere anlatacaklarını kaydetti. Kırıkkale Ustalar Topluluğu tarafından Hacı Taşan’ın eserlerinin seslendirildiği programa, Vali Yardımcısı Emin Alıcı, Kaymakam Muammer Köken, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç ve davetliler katıldı. Etkinlik sonunda davetlilere helva ikram edilirken ayrıca Hacı Taşan’ın bal mumu heykeli de ziyarete açıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x