Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hafızlığını tamamlayan kızlar taçlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale İl Müftülüğü Nur Camii ve Konferans Salonunda Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunda okuyan ve hafızlığını tamamlayan 10 kız öğrenci için Hafızlık cemiyeti ve Taç Giyme Merasimi gerçekleştirildi.

 

HAFIZLIK CEMİYETİ VE TAÇ GİYME MERASİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Programa İl Müftüsü Bekir Gerek, Ankara İl Müftülüğünde Başvaiz olarak görev yapan Sema Yiğit, protokol eşleri, Kur’an Kursu öğretici ve öğrenciler ile veli ve Kırıkkaleli kadınlar katıldı.  Nokta Camii Müezzin-Kayyımı Yakup Öney’in Kur’an tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz gecesi ve terörle mücadelede şehit olan şehitlerimizin anısına slayt gösterisi ile devam etti.

 

10 HAFİZE TAÇ GİYDİ

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, Kırıkkale’de hafızlık cemiyetinin ikincisinin düzenlendiğini 2014 yılına 11 ve bu yıl 10 hafize kız öğrenci olmak üzere Hacı Abdullah İpekçi Kız Kur’an Kursundan toplam 21 hafize öğrencinin yetiştiğini ifade etti.

 

HAFIZLIK EĞİTİMİNE BÜYÜK ÖNEM

Gerek, 4-6 yaş çocuklara, yetişkin kadınlara, erkeklere, yaz Kur’an Kursunda öğrencilere yönelik Kur’an Kursu hizmetlerine ve hafızlık eğitimine büyük önem verdiklerini, Kırıkkale’de hafızlık eğitimini başlatarak geliştirdiklerini vurguladı. 2016 yılında Kırıkkale’de toplamda 19 bin kişinin bu açılan Kur’an Kurslarında Kur’an ve Dini Bilgiler Eğitimi aldığını belirterek bu hizmetlerin artarak devam edeceğini vurguladı.

 

KALBİ SELİM BİRER İNSAN OLURLAR

Halen 1 erkek ve 2 kız hafızlık Kur’an Kursunda 160 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını belirten Gerek, “Kur’an-ı Kerim sonsuza kadar insanları doğru yola götürecek tek kitaptır. Yüce Allah sadece sevdiği insanların kalbine Kur’an’ı yerleştirir. Bu bakımdan Kur’an-ı Kerim’i sevmek, okumak, okutmak, ezberlemek ve onunla amel etmek, O’ndan istifade etmek Cenabı Allah’ın bizlere büyük bir lütfudur. Peygamber Efendimiz Kur’an-ı Kerim’i Allah’ın edep sofrası olarak tanımlıyor. Bu edep sofrasından istifade eden insan hem manevi hem de maddi huzura, mutluluğa kavuşur. Ve kalbi selim birer insan olurlar.”

 

GÜNEŞ’İN AYDINLIĞINDAN DAHA GÜZEL TAÇ GİYDİRİLİR

“Ben Kur’an öğrenen kadınları, erkekleri, gençleri, hafızlık yapan çocuklarımızı ve onların ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Hafızlar toplumda dolaşan canlı Kur’anlardır. Hafızlık büyük bir nimettir. Diğer taraftan Kur’an-ı Kerim’i okumak kadar yaşamakta çok önemlidir. Kur’an ahlakına layık gençler yetiştirmeliyiz. Hz. Peygamber (sav) kıyamette hafızları Ehlullah ve şefaatçi olarak kabul ediyor ve şöyle buyuruyor: “Ümmetimin en şereflileri Kur’an’ı hafızasında taşıyan hafızlardır.” “Hafızların anne ve babasına kıyamet günü Güneş’in aydınlığından daha güzel taç giydirilir.” Biz bugün Kur’an nuru ile nurlanan, hafızlığını tamamlayan kızlarımıza taç takacağız.”

 

200 KİŞİLİK BÖLGE HAFIZLIK KUR’AN KURSU

İl Müftüsü Bekir Gerek ayrıca yapımına başlanmış olan ve 2 yıl içerisinde tamamlanması düşünülen Osmangazi Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun da erkek hafızlar yetiştireceği müjdesini verdi. İl Müftüsü konuşmasında Kur’an’ın sadece ezberlenmesinin yeterli olmadığı, anlaşılması ve yaşanılması konusunda da gayret sarfedilmesi gerektiğini de hatırlattı. Kırıkkale’de 200 kişilik Bölge Hafızlık Kur’an Kursunun yapımına da başlandığını vurgulayarak Programda emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

KEMAL SIFATINA SAHİP

Ankara İl Müftülüğünden konuk olarak katılan Başvaiz Sema Yiğit, dinimizin ilk emrinin oku olduğunu dolayısıyla okumanın gerekliliğini ifade ederek, okurken de bazı konulara dikkat ederek okumamız gerektiğini, kemal sıfatına sahip noksan niyetten münezzeh sadece Allah olduğunu bilerek, ne kadar çok seversek sevelim bir beşerin hata yapabileceğini bilerek okumamız gerektiğini; ismet sıfatına sahip olan peygamberlerden başkasının günahtan korunma gibi bir vasfının olmadığını bilerek okumamız gerektiğini; beşerin yanlış yapabileceğini, şaşabileceğini bilerek okumamız gerektiğini ifade etti ve zaten okuduğumuz bütün kitapların bir kitabı anlamak için olduğunu, onun da Kur’an-ı Kerim olduğunu söyledi.

 

HEDİYE VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından hafızlık taç giyme merasimi icra edildi. Hafız öğrencilerin okuduğu aşr-ı şerifler, söylediği ilahiler ve yaptığı dualar katılımcılara duygulu anlat yaşattı. Hazırladıkları ve sundukları sahabelerin hayatına dair oratoryo, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program hafız öğrencilere ve hocalarına hediye ve plaket takdimi ile sona erdi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x