Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıManşet

‘Hak ettikleri değer verilmeli’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ak Parti Bahşılı Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez Öğretmenler Günü kutlama mesajında, “Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin önemine paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir” dedi.

‘Hak ettikleri değer verilmeli’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
AK Parti Bahşılı Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez

1981’DE KUTLANMAYA BAŞLANDI

Dönmez kutlama mesajında, “Bugün, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızı eğiten  öğretmenlerimizin en özel günü olan ”Öğretmenler Günü” dür. Bu özel günün, tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve öğrencilerimize kutlu olmasını diliyorum. Ülkemizde ilk defa 1981 yılında kutlanmaya başlananan bu anlamlı günün 32 inci yılını, Atatürk’ün Okuma-Yazma seferberliğini başlattığı 24 Kasım 1928’in de, 85’inci yılını kutluyoruz. Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin önemine paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir.

‘BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLENİYORLAR’

Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü Peygamber Efendimizin (S.A.V.) Allah’tan aldığı ilk vahiyde ıkra bismi rabbike ayetinde “oku, Allahın adıyla oku “ diyerek Kuran- Kerimde ve ayrıca  Hz. Ali Efendimizin eğitimin ve eğitimcinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak amacıyla “ Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”  söylemiyle. öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Tabi ki, her nimetin bir külfeti vardır. Kaidesince bu durum öğretmenlerimize, çok özel ve büyük bir sorumluluk da yüklemektedir.

‘EN ZOR KOŞULLARDA DAHİ…’

Bu sorumluluk; geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve çağdaş donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu