Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Haksız fiyat artışı denetleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tespit edilen firmalara 10 bin TL ila 104 bin TL arasında ceza uygulanacak

Kırıkkale’de bazı dezenfekte ürünlerinin ve maske fiyatlarının aşırı derecede arttığı yönündeki iddialar üzerine Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde çalışma başlatıldı. Haksız fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerin süreceği, tespit edilen firmalara 10 bin TL ila 104 bin TL arasında ceza uygulanacağı bildirildi.

DENETİMLER YAPILDI

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü koordinesinde,  dünyayı etkileyen “Korona Virüsü (Kovit-19)” nedeniyle koruyucu maske fiyatlarına dair fahiş fiyat artışlarının olduğu iddialarına ilişkin olarak Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında, haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi ve tespiti amacıyla,   Defterdarlık ve Kırıkkale Belediyesi Zabıta Personeliyle birlikte denetimler yapıldı. Kırıkkale’de hizmet veren Eczaneler, Ecza depoları, Medikaller ve diğer satış noktalarında Cerrahi Maske, 3M Maske ve diğer tıbbi cihazlara yönelik  10-12 Mart tarihlerinde 24 işyerinde denetim gerçekleştirilirken, bu işyerlerinin sekizinde söz konusu ürünlerin bulunduğu 16’sında ürünlerin satışının olmadığı tespit edildi.

ALO 175 HATTINI ARAYIN

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre “Denetimlerde tutulan tutanakları haftalık olarak bakanlık reklam kurulunda değerlendirmek üzere gönderilmektedir. Ayrıca gelen şikayetlerin kolonya ve dezenfekte ürünlerde yoğunlaşması üzerine denetim yapmak üzere iki ekip kurularak söz konusu işyerlerine denetimler devam etmektedir. Haksız Ticari Uygulamaların önüne geçmek maksadıyla denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere Bakanlığımız Reklam Kurulu tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arasında Para Cezası uygulanabilecektir. Vatandaşlarımız, Haksız Fiyat Artışlarına yönelik şikayetlerini, Ticaret İl Müdürlüğü, ALO 175 hattına ya da Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini iletebilirler” ifadelerine yer verildi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x