GündemManşet

Haksızlığa karşı durun!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Kırıkkale Şubesi basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Yüksel Doğan, Emekliler olarak maaş haksızlığının önüne geçilmesini istediklerini belirterek “Sefalete teslim olmayacağız” dedi. Doğan, emeklilere, haksızlığa karşı durmaları çağrısında bulundu.
“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Bazı sivil Toplum Kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasında sık sık hükümet aleyhine sloganlar atıldı. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan sendika üyesi emekliler sefalete teslim olmamak için direneceklerini ifade ettiler. Toplu halde SGK önüne gelen emeklilere hitaben konuşan Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Yüksel Doğan öncelikle emeklilerin maaşlarının insanca bir yaşam sağlayacak rakamlara çekilmesi gerektiğine işaret etti. Doğan bu haksızlığın giderilmesi için mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.
HER YIL AYNI SENARYO
Doğan, şöyle konuştu: “Topyekûn bir kıyım makinesine dönüşen, uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar bütün çıplaklığı ile gözler önünde 11 milyon emeklinin açlık ve yoksulluk sınırında yaşamaları yetmezmiş gibi her yıl yaşanan senaryo uygulamaya konuldu. Bütçe de açık var. Girdi maliyetleri yükseldi. Döviz arttı gibi gerekçelerle Doğalgaza, suya, elektriğe yüzden 10’dan fazla zam yapıldı.
“SADAKA ARTIŞLAR DEVREYE SOKULUYOR”
Tasarruf tedbirleri söylemiyle yüzde 3’lük sadaka artışlar devreye sokulmakta. Artık yeter bin odalı saraylara, dev uçaklara, emekli milletvekili aylığına sıra geldiğinde tasarruf unutulmakta, plan bütçe komisyonuna sunuş yapılan 2015 yılı bütçe kanun tasarısı AKP hükümetinin sınıfsal ve siyasal tercihini bir kez daha ortaya koymaktadır. Emekçilerin, kamu emekçilerinin işçilerin birikimlerine el koyarak, ağır vergiler, otomatik zamlarla toplanılan kaynaklar bugün bir kez daha sömürünün, savaşın, rantın organize edilmesine, kentlerimizin ve doğamızın talanına aktarılmaktadır”
“ENERJİ ZAMLARI GERİ ÇEKİLMELİ”
Doğan, sözlerine devamla “Buradan AKP hükümetine sesleniyoruz. Yaşamımızı karartan emek düşmanı politikalarınız, mutfaklarımıza attığınız ateş, sağlığımıza yönelik piyasacı yaklaşımlarınız emek ve demokrasi karşıtı söylemleriniz bizlere mücadeleyi daha da yükseltmekten başka seçenek sunmuyor; Buradan taleplerimizi haykırıyoruz: Doğal gaza, elektriğe, suya yapılan zamlar geri çekilmeli, en düşük emekli aylığı 2000 TL olmalı, her emekliye bir maaş tutarında promosyon ödenmeli, Sağlıkta muayene ücreti, katkı katılım payı uygulanmasına son verilmelidir” diye konuştu.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu