Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Portekizliler Kırıkkale’yi gezdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası’ın; Portekiz’in Santa Maria de Feira Belediyesi ile birlikte yürüttüğü “Health4life” (Yaşam İçin Sağlık) isimli Comenius Regio Projesinin 4. Toplantısı Kırıkkale’de yapıldı.
PROJE GEZİSİ
Proje kapsamında, gerçekleştirilen toplantı ve ziyaretlerin ardından Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü AB ofisi ile birlikte kafile Sağlıklı Yaşam temasıyla 36. İstanbul Avrasya Maratonuna katıldı ve sonrasında katılım sertifikaları Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından verildi. Portekiz’in Santa Marida da Feira şehrinden Kırıkkale’ye gelen kafile, öncelikle proje yerel ortağı olan Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu’nu ziyaret ederek Türk eğitim sistemi ve okullar hakkında bilgi aldılar. Daha sonra obeziteyle mücadelede pilot okullarda yürütülen çalışmalar konusunda Eurodesk Kurum Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz tarafından bilgilendirildiler.
ORTAK OKULLARA ZİYARET
Öncelikle Portekizli heyet öğrencilerle beraber, Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek İlkokulu’nda Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd.Doc.Dr. Biriz Çakır tarafından 4.sınıf öğrencilerine verilen sağlıklı beslenme seminerine katıldılar. Özellikle öğrencilerin yabancı konuklarla İngilizce konuşmaya çalışmaları İngilizceye olan merakın artmasında olumlu bir etkinin yarattığı  gözlemlendi. Daha sonra Portekizli heyet, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verdi. Projenin spor kısmıyla ilgili yerel ortağı Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nü de ziyaret eden ekip, İl Müdürü Rıfat Ünlü’den de şehirdeki spor aktiviteleri hakkında bilgi aldı.
KÜLTÜREL ZİYARETLER
Projenin kültürel ayağı olarak ülkemizi, dinimizi ve  kültürümüzü yurt dışında daha iyi tanıtmak, Türk insanının misafirperverliğini göstermek adına ; Portekizli heyet önce Kırıkkale’deki Hasandede Türbesi, Silah Müzesi ve Konya’da bulunan Mevlana Müzesi’ne götürüldü. Mesnevi hakkında bilgi verildi. Toplantı ve çalışma ziyaretlerinin ardından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Portekizli misafirler için müzik şöleni düzenlendiler.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu