Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Hasandede Kayıp Çocuk Jandarma Tarafından Bulundu

Hasandede’de öğle saatlerinde kaybolan 7 yaşında ki çocuk, jandarma ve köylülerden oluşan 40 kişilik ekip tarafından yapılan arama sonucu 7 saat sonra bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hasandede’de öğle saatlerinde kaybolan 7 yaşında ki çocuk, jandarma ve köylülerden oluşan 40 kişilik ekip tarafından yapılan arama sonucu 7 saat sonra bulundu.

40 KİŞİLİK EKİP OLUŞTURULDU

Olay Kırıkkale’nin Hasandede Köyü’nde yaşandı. Köyde ikamet eden S.S. isimli şahıs jandarmaya devriyesine gelerek 7 yaşında ki oğlu Rüzgar S.’nin öğlen saatlerinden itibaren kayıp olduğunu, tüm aramalara rağmen bulamadıklarını bildirdi. Kayıp ihbarı ile birlikte bölgeye takviye jandarma ekipleri gönderilerek köylülerle birlikte 40 kişilik bir ekip oluşturuldu.  Kayıp çocuğun bulunabileceği bütün yerler yakından uzağa doğru taranmaya başlanmıştır.

7 SAAT SONRA

Elde edilen bilgiler ışığında çocuğun kaybolduğu saatlerde evlerinin arka tarafında oynadığı, bu istikamette evden uzaklaşmış olabileceği değerlendirilerek ekiplerce arama faaliyetleri bu yönde geliştirildi.  Aradan yaklaşık 7 saat geçtikten sonra hava kararmasına rağmen kayıp çocuğun arama faaliyeti devam ederken, jandarma ekiplerinin projektörler de kullanılarak yapılan dikkatli aramalar neticesinde kayıp çocuk evden yaklaşık 3 km uzakta bir patika kenarında saat 21:00 sıralarında bitkin halde bulundu.

SUSADIĞINI VE ACIKTIĞINI SÖYLEDİ

İlk kontrolünde çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu, sadece susadığı, acıktığı ve çok korktuğu anlaşıldı. Yapılan mülakatta, çocuğun köyün yakınındaki tarlada çalışmakta olan babasının yanına gitmek üzere evden ayrıldığı, bir süre sonra yönünü şaşırdığı, köyden iyice uzaklaştığı ve hava kararınca da çok korktuğu öğrenildi.  Olaydan bir gün sonra kayıp çocuk ve babası Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına gelerek teşekkür ziyaretinde bulundu.  Baba S.S. kendisinin de askerliğini Jandarma olarak yaptığını belirterek, jandarma görevlilerinin çok kısa bir zamanda organize bir şekilde olaya müdahale etmesini ve oğlunu bulmasının kendileri için çok sevindirici ve gurur verici olduğunu ifade etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x