Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hasta kartal tedavi ediliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin’de yol kenarında vatandaş tarafından bulunan erişkin bir kartal, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Eğitim Hastanesinde tedavi ediliyor.

DAHA ÖNCE DE YAŞANDI

Kırıkkale ili Keskin ilçesinde vatandaşın yol kenarında bulduğu 6 kg. ağırlığında erişkin bir kartal Veterinerlik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkal Gazyağcı tarafından VeterinerFakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi ediliyor.Genellikle kışın yırtıcı kuşların yiyecek bulamadıkları için aç kalıp halsiz kalması nedeniyle enfeksiyonel rahatsızlıklar geçirebildiğini ifade eden Doç. Dr. Gazyağcı, “Hastanemizde daha önce de baykuş, şahin, atmaca, doğan gibi yırtıcı kuşları tedavi edip doğaya bıraktık.

‘BAKANLIKTAN YARDIM GÖRÜYORUZ’

Hastane donanımızı güçlendirirken bu tarz hastaların artmasını da göz önünde bulunduruyoruz. Yırtıcı kuşların da diğer hayvanlara verilen teşhis ve tedavilere ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Söz konusu kuşların beslenmeleri ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yardım görüyoruz. Ülkemizin sayılı başarılı hastaneleri arasında yer alan Evcil Hayvan Kliniğimiz yırtıcı kuşların da tedavilerini gözeterek donanımını artırmaya gidiyor.” diye konuştu. Doç. Dr. Gazyağcı, yaklaşık bir hafta sürecek tedavi sonrasında kartalın doğaya bırakılacağını belirtti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu