Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Üretici kayıtları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş üretici kayıtlarının 01. Ocak 2014 tarihinden itibaren yapılmaya başlandığını duyurdu.

DUYURU YAPILDI

Kırbaş duyurusunda şu bilgelere yer verdi; “Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan, 07.07.2012  tarih ve 28346 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sebze-Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Yönetmeliği” nin 41. Maddesinin 11. Fıkrasında “Üreticiler organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında üretilenler dahil sebze ve meyvelerin üretimine ilişkin  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tutulan ilgili kayıt sistemlerine kaydolmak zorundadır. Söz konusu sistemlere kayıtlı olmayan üreticiler tarafından üretilen mallara  ilişkin bildirimde bulunulamaz”

3 BİRİM KAYIT ALACAK

Aynı Yönetmeliğin geçiş hükümleri Geçici Maddesi 22. Fıkrasında bildirimde bulunabilmek koşulu için, “üreticilerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tutulan ilgili sistemlere kayıtlı olma zorunluluğu 01.01.2014 tarihine kadar aranmaz.” denilmektedir. Söz konusu Yönetmelik hükümlerinden de anlaşılacağı üzere Bakanlığımızca yürütülen kayıt sistemlerine kayıt zorunluluğu 01.01.2014 tarihi itibariyle uygulanacaktır. Üreticilerimizin, mağdur olmamaları için üretim tür ve şekillerine göre müracaatları durumunda Bakanlığımız sistemlerine (Çiftçi Kayıt Sistemi-ÇKS, TÜRKVET, TÜKAS vb.), ilgili birimlerimizce kayıtları gerçekleştirilecektir”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu