GündemManşetSağlık

Hastaların değil, hayvanların yuvası oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bundan yaklaşık 6 ay önce “Milyonluk bina çürüyor” başlıklı haberimizin akabinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet verileceği açıklanan hastane binası hayvanların yuvası oldu.
“EN KISA ZAMANDA” AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI
2010 yılında temelleri atılan ve hızlı bir şekilde tamamlanan daha önce Kanser Araştırma ve Yanık Hastanesi olacağı söylenen, ancak Kırıkkale Üniversitesi’nin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanacağı açıklanan binada hiçbir hareketlilik yok. 2013’ün Kasım alında, “Milyonluk bina çürümeye terk edildi” başlıklı haberimizin akabinde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Bina Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olacak. En kısa zamanda hizmete açacağız” açıklamasını yapmıştı.
2 GÜVENLİĞE EMANET
Rektör Yıldız, hastanenin yaklaşık 2 yıl boyunca bomboş kalması ve yer yer çürümesi hakkında hiçbir açıklama yapmamıştı. Çevre düzenlemesi ve otopark alanına kadar tam bir vaziyette teslim edilen binanın uzun süre kullanılmaması ve çürümeye terk edilmesi büyük tepkilere yol açmıştı. Dönemin Milletvekili Turan Kıratlı’nın girişimleri ile temelleri atılan ve Kanser Araştırma ve Yanık Hastanesi olması beklenen hastane binası uzun bir zamandır kadar güvenlik görevlilerine emanet edilmiş durumda.
AKIBETİ MERAK EDİLİYOR
Rektör Yıldız’ın ‘Kısa sürede açılacak’ açıklamasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçti ancak hastanede tek bir kıpırtı bile yok. Dahası sokak hayvanlarının yuvası haline geldi. Durum bu haldeyken Kırıkkale kamuoyu; girişinde, “Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Yerleşkesi” tabelası bulunan, milyonlarca maliyeti olan, uzun zamandır kullanılmayan ve sokak hayvanlarının yuvası haline gelen hastanenin akıbetini merak ediyor. Dev hastane binasının tamamının kullanılıp, kullanılmayacağı da merak edilenler arasında.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
24 Mayıs 2014 21:50

o binayı oraya yaptıranlardan niçin hesap sorulmaz? ölü yatırım oldu. böyle olacagı baştan belliydi.

fatih cicek
fatih cicek
24 Mayıs 2014 12:08

Burdan bi halt olmaz… yenisehire dogru gotursunler bakalim orasi sehirya sadece… burayi da hayvan barinagi haline getirsinler bari de en azindan hayvanlarin barinacagi korunacagi bir evleri olsun… hastane bu memleketin sadece batisina yakisir…

Başa dön tuşu