ManşetSağlık

Neticeden haber ver müdür!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü katkısız ekmek konusunda “Aralıksız denetim yapılıyor” dedi. Ancak fırınların büyük birçoğunda hala katkı maddeli un kullanılıyor. Bu durum yapıldığı söylenen denetimlerin caydırıcı nitelik taşımadığı sonucu ortaya koyuyor.
DENETİMLER YAPILIYORMUŞ!
Gazetemizin yeniden gündeme getirdiği “Katkısız ekmek üretimi” konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş’ın yaptığı açıklama tartışmalara neden oldu. Kırıkkale’de katkısız ekmek üretimi konusunda geçtiğimiz yıl uygulamaya giren tebliğe uyum bir türlü sağlanamadı. Kırbaş ise 2012-2013 yılları arasında Kırıkkale’de faaliyet gösteren 73 fırına 220 denetim gerçekleştirildiğini açıkladı.
DENETİM GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMİYOR
Kırbaş basın açıklamasında,tebliğe uygun ekmek üretiminin özellikleri ve satışının nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi. Kırbaş, katkı maddeli ekmeğin üretimine son verilmesi ve satışının tebliğe uygun olması noktasında denetimlerin aralıksız sürdüğünü ifade etse de, piyasadaki ekmeğin yaklaşık yüzde 80’inin katkı maddeli olduğu gerçeğinin değişmediği ortada.
BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR
Öte yandan satış ve hijyen kriterlerine uyum sağlama noktasında da büyük eksiklikler var. Örneğin satış elemanlarının eldiven kullanması, ekmeği kapalı dolaplarda muhafaza etmesi ve genel hijyen kurallarına uyulması noktasında Kırıkkale’deki tüm fırınlarda büyük eksiklikler bulunuyor.
ETİKET GÖREN VAR MI?
Öte yandan “Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarında belirtilen zorunlu etiket bilgilerine ilave olarak ürünün net miktarının yer aldığı etiketin alıcının rahatlıkla görebileceği büyüklükte yer alması zorunludur” kuralına da fırınların yüzde 99’unun uymadığı gözlemleniyor.
SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİLER
Haberimizin ardından vatandaşlardan fırınların üretim ve satış konusunda şikayetler yağmaya başladı. Fırınların büyük bir çoğunluğunda genel hijyen kurallarına bile uyulmadığı noktasında sitem eden Kırıkkaleliler, denetleyici kurumların denetleme kapsamı ve aralığını merak ettiklerini dile getirdiler. Kırbaş’ın açıklamalarını takip eden vatandaşlar sosyal medyada Kırbaş’ı, “Neticeden haber ver müdür” diyerek eleştirdiler.
 
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu