GündemManşetSağlık

Hayata değer verin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim kurumlarına yönelik düzenlenen ilkyardım ve 112 eğitimleri büyük bir hızla devam ediyor.
BİLİNÇSİZ UYGULAMALARDAN KAÇININ
Konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Ülkemizde çok az sayıda kişi acil müdahale gerektiren durumlarda neler yapılabileceğini biliyor. Ülkemizde yaşanan kaza oranı sıklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda bilinçli ve kuralları iyi özümsemiş kişi sayısının maalesef yetersiz kaldığını görüyoruz. İlkyardım konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise ilkyardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiğidir. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekmektedir.
307 ÖĞRENCİYE EĞİTİM
Müdürlüğümüzce Akşemsettin Ortaokuluna 12 ve 13 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlediğimiz 2 günlük eğitim programında okuldaki toplam 307 öğrenciye ulaşılmıştır. Öğrencilerin gelişim düzeylerine dikkat edilerek onların günlük yaşamda kolaylıkla yapabilecekleri ve anlayabilecekleri konulara ağırlık verilen eğitimde karşılıklı örnek olaylarla ve görsel materyallerle eğitimin kalıcılığı sağlanmıştır. Bizler ilkyardım eğitimi vermek için hazır bekliyoruz lütfen siz de kendinizin ve sevdiklerinizin hayatına değer verin ilkyardımı öğrenin”
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu