Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyasetYahşihan

‘Hem borç ödedik, hem yatırım yaptık’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. İlçede yaşayan 8 bin öğrenci olduğunu dile getiren Sungur, “Ancak sadece 710 öğrenci adrese dayalı nüfus sisteminde ilçemizde kayıtlı bulunuyor” dedi. ‘70 BİN HAREKETLİ NÜFUS VAR’‘Hem borç ödedik, hem yatırım yaptık’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Sungur öğrencilere ilçe hakkında kısa bir bilgi vererek başladığı konuşmasında; “2009 yılında göreve geldiğimizde Yahşihan’ımız 9 bin 800 nüfusa sahipti. Şuan itibariyle ilçe nüfusumuz 16 bin 635. Günlük canlı nüfusumuz 70 bin. Bunun içerisinde 2 tane hastanemiz var, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi. Bu hastanelerde günlük hareketli nüfus sayısı 10’ar bin kişi. Organize Sanayi Bölgesi, Yeni Sanayi Sitesi, İl Özel İdaresi, Alay Komutanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi derken ilçemiz oldukça hareketli bir yerleşim haline geldi. Ancak yerleşimimizdeki en önemli kurum 27 bin nüfuslu Kırıkkale Üniversitesi’dir. İlçe sınırlarımızda 8 bin öğrenci yaşıyor. Bu durumun en acı göstergesi, ilçemizde yaşayan 8 bin öğrenciden sadece 710 öğrenci nüfusa kayıtlı olmasıdır” dedi.

‘İLÇEMİZE GELİN, YATIRIMLAR ARTSIN’

Öğrencilere, ikametgahlarını ilçeye getirmeleri konusunda istekte bulunan Sungur, “Türkiye’nin çeşitli illerinden geldiniz. Sizlerde burada önemli yatırımlar olsun istiyorsunuz ve bir çok eksiklikleri tespit ediyorsunuz. Ancak bizim gibi küçük olan ve turizm bölgesi olmayan belediyelerde en önemli etken kişi başına düşen milli hasıladır, İller Bankası’ndan gelen ödenektir. Nüfusumuz ne kadar yoğun olursa, ödenek artacak, bu ödenek de sizlere daha fazla hizmet ve yatırım olarak geri dönecek” şeklinde konuştu.

‘TAMAMINI SİZLER İÇİN KULLANACAĞIZ’‘Hem borç ödedik, hem yatırım yaptık’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Sungur sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz her yıl öğrenci toplulukları ile bir araya geliyoruz ve onlara vermiş olduğumuz bir söz var. Diyelim ki 8 bin kişi ilçe nüfusuna kayıt oldu. Biz bu 8 bin kişi için gelen ödeneğin tamamını öğrenci arkadaşlarımıza kullanacağız. Maalesef şuan ki rakam çok aşağıdadır. Şuan 16 bin 635 kişi üzerinden bir gelirimiz var, günlük 70 bin hareketli nüfusumuz var. Bu da belediyenin sürekli zarar etmesi demektir.

‘PİYASAYA BORCU OLMAYAN ENDER BELEDİYEYİZ7

Belediyemizi 8 milyon borçla devralmıştık. 4 milyonunu ödemek bize nasip oldu. Şuan 4 milyon borcumuz var. Allah nasip etti 15 milyonluk da yatırım yaptık. 5 yıldır belediyede çalışanların her ay düzenli olarak maaşlarını ödüyoruz ve sigorta primlerini yatırıyoruz. Piyasaya borcu olmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Şuan Kırıkkale’nin en büyük ilçesi olmuş durumdayız.

‘NE DEDİYSEK YAPTIK’

Geçen dönem vatandaşa çok fazla vaadimiz olmamıştı. Vaat ettiklerimizin yüzde 99’unu yerine getirdik. Yahşihan merkezi daha önce çamurdan çaylaktan geçilmeyen bir yerdi. Buna Yenişehir ve Yurt-Kur caddesi de dahildi. Şuan ki durumu da gözler önünde. Yeni dönemde aydınlatması ve çevre düzenlemesiyle daha modern bir yerleşim oluşturacağımızın sözünü veriyorum.

‘ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR’

İlçemiz içerisinde yapacağımız önemli yatırımlar var. Buraya bir Kültür Merkezi yapacağız. Sinema salonu, konferans salonu gibi çok amaçlı kullanılabilecek bir merkez olacak. Yurt-Kur girişine mini bir terminal yapacağız. Karşıdan karşıya geçişlerde tehlikelerin önüne geçilmesi için Karayolları ile yaptığımız görüşmelerde sözünü aldığımız bir alt geçit projemiz var. Bir de cami projemiz var”

Başa dön tuşu