Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Hepimiz öleceğiz ama böldürtmeyeceğiz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Binlerce Kırıkkaleli şehidini son yolculuğuna uğurladı

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Seriberi Üs Bölgesi Türkiye-Irak sınır hattında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışma sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin binlerce Kırıkkalelinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesinde gözyaşlarına hakim olamayan şehit Çetin’in ağabeyi ‘Hepimiz öleceğiz ama bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Vatan sağ olsun” diyerek terör örgütüne tepkisini dile getirdi.

 

KIRIKKALE TEK YÜREK OLDU

Hakkâri’de, Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı. Çatışmada şehit olan askerlerden sözleşmeli er Şevket Çetin’in (27)Kırıkkale’de olan baba ocağına tez ulaştı. Öğlen namazını müteakiben Nur Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, İYİ parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Ahmet Önal, Halil Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Şehit yakınları, protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türkiye-Irak sınırdan gelen şehit haberleriyle sarsılan Kırıkkale, şehidi için tek yürek oldu, şehitlerine ağladı.

 

ACILI ANNEYİ BAKAN TESELLİ ETTİ

Nur camiinde İl Müftüsü Şahin Yıldırım tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin naaşı tekbirler eşliğinde top arabasına taşındı. Şehidin Babası Doğan Çetin ve Annesi Havva Çetin güçlükle ayakta dururken, anne Çetin’i Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk teselli etmeye çalıştı. Şehit Çetin’in naaşı Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi. Bekar olan şehit Çetin’in vatani görevini yaptıktan sonra sözleşmeli er olarak 2016 yılından itibaren çalışmaya başladığı, 3 yıldır da Hakkari’de görev yaptığı öğrenildi.

 

4 OĞLUMDA VATANA FEDA OLSUN

Yakınları, şehit Şevket Çetin’in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. 5 çocuğundan birini kaybetmenin üzüntüsü yaşayan anne Havva Çetin, “Damatlığını göremedim, seni cennete uğurladım. 4 oğlum da vatana feda olsun” dedi. Anne Çetin, daha sonra şehit oğlunun tabutu başındaki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü. Diğer taraftan gözyaşlarına hakim olamayan ve kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan ağabey Çetin terör örgütleri ve terör örgütlerine destekleyen ülkelere tepki göstererek “Hepimiz öleceğiz ama bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Vatan sağ olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

MÜFTÜLÜĞÜN SORUMSUZLUĞU

Şehit cenazesine katılım oldukça yoğun olurken, kimi cami cemaati hasır olmaması nedeniyle ceketlerinin üzerinde öğle namazını kılmak zorunda kaldı. Duruma tepki gösteren cami cemaati “Şehit cenazesi dolayısıyla katılımın yüksek olacağı belliydi. Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Müftülük gerekli tedbirleri önceden almalıydı.  Namaz kılacak hasır aradık ancak hasırların bulunduğu yerin kapısı kilitli olması nedeniyle hasır alamadık. Cami cemaatine saygınız yoksa bari şehitlere saygınız olsun” ifadesini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x