Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

HER GÜL BİR SALAVAT HER GÜN BİN SALAVAT

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Bekir Gerek, esnafa gül dağıtarak Kutlu Doğum Haftasını başlattı. Kutlu Doğum haftası ile ilgili basın mensuplarına bilgiler veren Gerek, tüm Kırıkkaleli vatandaşları Kutlu Doğum Coşkusunda buluşmaya davet etti.
 
SEVGİ, SAYGI MERHAMETİ
İlk olarak basın mensupları ile bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, Kutlu Doğum Haftasında yapılacaklar ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarına bilgi verdikten sonra Müftü Gerek, Kızılkanat iş Merkezi içinde ve çevresindeki esnaflara ve vatandaşlara gül dağıttı. Etkinlikler hakkında bilgiler veren Gerek, miladi olarak 1444 yıl önce Hz. Muhammet’in (Sav) dünyayı şereflendirdiğini belirtti. Kutlu Doğum Haftası’nın 26’ıncı yılının kutlandığını söyleyen Müftü Gerek, insanlığın sevgi, saygı ve merhameti Hz. Muhammed’den (sav) öğrendiğini ifade etti.
 
KARDEŞLİK DİNİ
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle toplam 20 bin adet broşür dağıtıldığını söylen Müftü Gerek, topluma toplu yaşamayı öğretmek gerektiğini belirtti. Gerek, toplumda boşanmaların olduğunu, komşu ülkelerde olan savaştan dolayı ülkemize gelen insanlardan dolayı toplu yamamanın önemli bir konu olduğu için bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının konusunun ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşamak Ahlakı’ olduğunu açıkladı. Dünya ülkelerinde İslam’a olan korkudan da bahseden Müftü Gerek, bu korkunun sebebi olarak İslam’ı kesme dini olarak görmeleri olduğunu bu korkuyu atmak için ise İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu anlatmak gerektiğini söyledi.
 
YARIŞMALAR YAPILDI
17 Nisan tarihinde bütün camilerde ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşamak Ahlakı’ ile ilgili hutbe yapılacağını söyleyen Müftü Gerek, 15 lisede, üniversite öğrencilerine ve kur-an kurslarındaki talebelere konu hakkında konferanslar yapılacağını, kermeslerin Nur Camii için yapılacağını anlattı. Öğrenciler arasında yarışmaların olduğunu söyleyen Müftü Gerek, 340 öğrencinin Sevgili Peygambere Mektup konusunda kompozisyon yarışmasının yapıldığını, Müftülük çalışanlarının kompozisyonlar hakkında çalışmalarını devam ettiklerini söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu