GündemKırıkkaleManşet

“Hiç kimseye işkence yapılamaz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Önal 10 Aralık ‘İnsan hakları’ ile ilgili basın açıklaması yaptı. Önal yaptığı açıklamada, “Hiç kimseye işkence yapılamaz, zalimce, insanlık dışı veya onur kıran davranışlar da bulunamaz ve ceza verilemez hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez. Özdeyiş bütün maddelerin içeriğini teşkil etmektedir” dedi.

 

AMAÇ İÇİN ÇIKARILMIŞ BULUNMAKTADIR

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Ahmet Önal, 10 aralık ‘İnsan Hakları’ ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “10 Aralık 1948  tarih ve 217  sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ilan edilmiştir. Aslın da insanoğlunun yaradılışı itibariyle insan olmanın gereği yaşam hakkı, olarak başlamaktır. Yaşam hakkı başladığın da eğitim hakkı, aile kurma hakkı, çalışma hakkı ve istediği yerde iş kurma hakkı seyahat hakkı gibi kavramlarla kavramlar la devam etmektedir. Ancak insanlığın bu haklarını güvence altına alacak korunacak geliştirecek evrensel hukuk anlayışı içerisin de bir kanun, yasal beyan toplum düzeninin sağlanması bakımında 10 Aralık 1948 tarihinde insan hakları evrensel beyannemesi bu maksat ve amaç için çıkarılmış bulunmaktadır”

 

KEYFİ OLARAK YAKALANAMAZ

“Birleşmiş Milletler genel kurulu çıkardığı 30 maddelik bildirgesini 27 Mayıs 1949 tarihin de 7217 sayılı resmi gazetede maddeleri yayınlayarak geniş kapsamlı bildirgesi ile toplumun bütün bireylerinin kuruluşlarının hak ve özgürlüklerini göz önünde tutarak ulusal ve uluslararası önlemlerle gerek üye devletlerin gerekse bu devletlerin yönetimi altın da bulunan ülke hakları arasın da bu hakların tanınması korunması önemli maddeler olarak: Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler birbirlerine karşı kardeşlik anlayışıyla davranmalıdır. Herkes ırk, renk, cinsiyet dil, din, siyasal ve başka bir görüş ulusal veya sosyal köken, mülkiyet doğan veya herhangi başka bir ayrım gözetmeksizin bu bildirge ile ilan olunan bütün haklarda ve bütün özgürlüklerden yararlanabilirler. Hiç kimseye işkence yapılamaz, zalimce, insanlık dışı veya onur kıran davranışlar da bulunamaz ve ceza verilemez hiç kimse keyfi olarak yakalanamaz, tutuklanamaz ve sürgün edilemez. Özdeyiş bütün maddelerin içeriğini teşkil etmektedir”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu