GündemKırıkkaleManşet

Hüznün 76. yılı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76. yıl dönümünde ülkemizde ve ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.
 
MEYDANDA TÖREN
İlimizde ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda saat 08.45′ te Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Buradaki törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, adli, askeri ve idari personel, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri, şehit aileleri, gazilerimiz ile davetliler katıldılar.
 
RESİM SERGİSİ AÇILDI
Saygı duruşu 09.05 geçe İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait sirenlerin çalmasıyla yapıldı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunumundan sonra tören, İl Kültür Merkezi’nde devam etti. İl Kültür Müdürlüğü’ndeki tören, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün hayatını konu alan kuru kalem ve yağlı boya resim çalışmalarından oluşan resim sergisi, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından açılışı yapıldı.
 
ORATORYO BÜYÜLEDİ
Resim Sergisinin gezilmesinden sonra tören, İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. İstihkâm Binbaşı Aydın Tekin “Atatürk’ün Son Zamanı” , Kırıkkale Üniversite Öğretim Görevlisi Yardımcı Doçent Dr. Rıfat Metin “Devlet Adamı Atatürk” konusunda birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı” Oratoryo ile Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıları sunuldu
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu