GündemKırıkkaleManşet

İHL’de kutlu gün anlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İmam Hatip Okulu Kültür merkezinde Kutlu Doğum haftasını kalabalık bir izleyiciyle gerçekleştirdi. Düzenlenen programda, kutlu doğumun anlamına ilişkin bilgiler verildi.
 
Hoş görü anlayışı
Programa Kırıkkale vali yardımcısı Abdullah Arslaner,   KK. Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı  Saffet Nezir,   İl Müftüsü Bekir Gerek ,İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı  Bahadır Dülger,Milli Eğitim Din Eğitimi Şube Müdürü Adem Say, İmam Hatip Okul Müdürü İdris Akgül  ile çok sayıda okul müdürleri öğretmen, öğrenci ile  öğrenci velileri katıldı.
Program saygı duruşu İstiklal marşıyla başladı. Okul müdürü İdris  Akgül,  kutlu doğum haftasını anlatarak okul öğrencilerinin  haftanın anlamını yansıtan bir program düzenlediklerini belirti. Milli Eğitim Din Eğitimi Şube Müdürü Adem Say, ‘’Alemin rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin kutlu doğum haftasını tüm ilam alemi kutlamakta. Peygamberimizin insanlığa sunduğu hoş görü anlayış yaşamındaki yücelik ve yardımlaşma duygusu Peygamberimiz mesajları içerisinde bulunmakta. İnsanoğlu olarak yaşamımız dinimizin uygun gördüğü vecibeleri yerine getirdiğimiz sürece, huzurumuzun çok daha iyi yerlere geldiğini gördük.’’dedi.
 
Öğrencilerden taktirlik gösteri
İl Müftüsü Bekir GEREK ise yaptığı konuşmada “Sevgili peygamberimizin doğumu biz Müslümanlar için hatta bütün insanlar için en önemli bir gündür.  Zira o ayetlerde belirtildiği şekilde, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir; bütün insanlara örnektir. Sevgili peygamberimiz de ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim buyurmuştur. Bu bakımdan dini, dünyevi, manevi ve ahlaki yaşantımızın en büyük rehberi sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhisselamdır. Yetiştirdiğimiz çocuklarımıza dinlerinin islam olduğunu ve İslami şartları uygulamanın en önce aileden geleceğini bilmenizi isterim. “dedi. Program, öğrenciler tarafından hazırlanan Kur’an- ı  kerim tilaveti, Peygamberimizin vefatını anlatan teatral, Oratoryo, Sinevizyon gösterisi, ilahi ve dualar okunmasıyla program sona erdi.
 
Haber ARİF ÇAKIROĞLU

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu