Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

İl Genelde Çaykara ile yola devam

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

31 Mart Mahalli idareler genel seçimlerinin ardından ilk toplantısını yapan Kırıkkale İl Genel Meclisinde seçimler yapıldı. Ak Parti 13, MHP 8, İYİ Parti 1 ve CHP 1 olmak üzere toplam 23 üyesi bulunan İl Genel Meclisinde Ak Partili üyeler Murat Çaykara ile Hasan Çoban yarıştı. MHP’nin grup kararıyla desteklediği Murat Çaykara 12 oyla yeniden İl Genel Meclis Başkanlığına seçildi. Çoban ise 11 oyda kaldı.

İLK KEZ TOPLANDI

30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından 23 üyesi bulunan İl Genel Meclisi, ilk kez toplandı.  Toplantı öncesinde Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen meclis üyeleri, yeni dönem öncesinde anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk toplantı gerçekleştirildi. Daha sonra İl Genel Meclisi binasına geçen meclis üyeleri gündemdeki seçim maddelerini görüştü. Yoklama sonrasında meclis başkanlığı seçimine geçildi. Verilen önergelerle Murat Çaykara ve Hasan Çoban aday gösterildi. Gizli oyla yapılan seçim sonrasından Murat Çaykara 23 meclis üyesinin 12’sinin oyunu alarak İl Genel Meclis Başkanı oldu. Hasan Çoban ise 11 oy aldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x