Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

KIRIKKALE’DE TÜRKİYE REKORLARI KIRDIK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

31 Mart mahalli idareler seçimlerini değerlendiren MHP İl Başkanı Baloğlu;

MHP Kırıkkale teşkilatı, 31 Mart mahalli idareler genel seçimlerini düzenlenen basın toplantısıyla değerlendirdi. Toplantıda açıklamalarda bulunan MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, “Elde edilen rakamlar 2014 yılı mahalli idareler seçimleri il karşılaştırdığımızda 1 belediye başkanlığımız 4’e, 4 il genel meclis üyeliğimiz 8’e yükselmiştir. Bizim açımızdan değerlendirildiğinde oranlar yüzde 300, yüzde 400’ler, bazı bölgelerimizde de Türkiye rekoru kırarak seçim süreci tamamlanmıştır” diye konuştu.

 

PLANLI VE PROGRAMLI BİR SEÇİM KAMPANYASI

MHP Kırıkkale İl teşkilatı 31 Mart 2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerini düzenlenen basın toplantısıyla masaya yatırdı. Derya Alabalık restoranda düzenlenen basın toplantısına MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe ve ilçe teşkilat başkanları, Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, il genel meclis üyeleri ve Kırıkkale Belediye Meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı. Kırıkkale genelinde 11 belediye başkanlığı ve 9 seçim bölgesinde il genel meclis üyeliği için seçime girdiklerine işaret eden MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, tüm seçim bölgelerinde ittifak halinde değil tek parti olarak yarıştıklarına vurgu yaptı. Mahalli idareler seçimleri öncesinde teşkilat olarak merkez, ilçe ve beldelerde birden fazla kamuoyu araştırması yaparak aday tespitine yardımcı olmak için ellerinde done olarak bulundurduklarına değinen Başkan Baloğlu, bağlı teşkilatlar, milletvekili ve kanaat önderleriyle yapılan istişareler neticesinde adayları belirleyerek yola koyulduklarını ve planlı, programlı bir seçim kampanyası süreci geçirdiklerini kaydetti.

 

YÜZDE 900’E VARAN BAŞARI ORANI

Toplantıda açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Baloğlu “Bu çalışmalar neticesinde 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde MHP Kırıkkale’deki 11 belediye başkanlığının 4’ünü, toplam 23 olan İl Genel Meclis üyeliğinin 8 tanesini, merkez, ilçe ve beldelerimiz dahil olmak üzere 49 tane belediye meclis üyeliği kazanmıştır. Bu rakamlar 2014 yılı mahalli idareler seçimlerini baz aldığımız zaman 1 belediye başkanlığımız 4’e, 4 il genel meclis üyeliğimiz 8’e yükselmiştir. Bizim açımızdan değerlendirildiğinde oranlar yüzde 300, yüzde 400’ler, bazı bölgelerimizde de Türkiye rekoru kırarak seçim süreci tamamlanmıştır. Rakamlar resmi olmadan biraz yanıltabilir ancak ben şöyle bir genelleme yapacağım. Örneğin Hacılar’da 13 olan oyumuzu bir Türkiye rekoru kırarak yüzde 900 artırarak 1157’ye yükseltilmiştir. 2014 seçimlerinde kazanan partiden 1300 fark geride olan, seçimi kaybetmesine rağmen seçimin hemen ardından çalışmalarına başlayan Türkiye’de örnek olan Yahşihan Belediye Başkanımız Osman Türkyılmaz 2014’te kaybettiği oy farkıyla 2019’da kazanarak bir rekora imza atmıştır” diye konuştu.

 

BİLDİK TÜRKİYE REKORUNUN SAHİBİ

İlçe belediyelerini tek tek değerlendiren İl Başkanı Baloğlu “2014 seçimlerinin ardından tek belediye başkanımız olan Sulakyurt Belediye Başkanımız İsmail Bildik, 392 oyla seçimi kazanmıştı. Belediye başkanlığı yapıp oylarını 2,5 kat artırarak Türkiye genelinde oyunu artıran MHP’nin belediye başkanları arasında Türkiye rekorunun sahibidir. Karakeçili’de MHP oylarını yüzde 43 oranında artırarak belediye başkanlığını kazanmıştır. Ayrıca 1 il genel meclis üyeliği ile ilçemize hizmet edecek olmanın onuru ve gururunu duyuyoruz” diye konuştu.

 

AZ OY FARKLA KAYBEDİLEN YERLER

Seçimlerde az oy farklarıyla kaybedilen belediyeleri de değerlendiren İl Başkanı Baloğlu “Çelebi ilçemizde 96 olan oyumuz 412’ye yükseltmemize rağmen az bir farkla belediye başkanlığımızı kaybettik. İlçenin 2 il genel meclis üyeliğinden birisini kazanarak teselli bulduk. Bahşılı ilçemizde 565 olan oyumuzu 1788’e çıkartıp yüzde 300 oranında artırmamıza rağmen 250 oy ile maalesef kazanamadık. 2 olan il genel meclis üyeliğinden bir tanesini alarak Bahşılı halkına hizmet edeceğiz. Keskin ilçemizde bir önceki seçimde adayımız 419 oy almıştı. Bu oyumuzu 1577’ye çıkartarak neredeyse yüzde 400 oranında artış sağladık. İlçe teşkilatı ve adayımızın çalışmasıyla 231 oy farkla belediyeyi kazanamadık. Ben inanıyorum ki bir sonraki seçimde Keskin ilçemiz de MHP’ni nüretken belediyecilik anlayışıyla tanışacaktır. Keskin’de il genelde de bugüne kadar olan en yüksek oyumuzu alarak bir il genel meclis üyeliğini kazandık. Balışeyh ilçemizde bir önceki seçimlerin çok az altında yer aldık. Delice ve Çerikli beldemizde bugüne kadar aldığımız oyların çok gerisinde oy aldık. Buralarla ilgili teşkilat olarak gerekli çalışmamızı yapacağız”

 

KIRIKKALE’DE 3. PARTİ OLDUK

Baloğlu “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla görev yaptığımız süre içerisinde MHP il ve ilçe bağlı teşkilatlarının duruş ve Kırıkkale’nin değerlerine sahip çıkma açısından nazik, kibar, hassasiyetli ve samimi yaklaşımlarını sürdürme adına bir teşkilat anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. Taraflı, tarafsız bütün seçmenlerin en ufak bir sıkıntılarında yanlarında olmaya gayret ediyoruz. MHP Kırıkkale Belediyesi’nde 25 bin 445 oy alarak yüzde 23,46 oy almıştır. Bu sonuç bir önceki seçimlere göre düşüktür, 3’ncü parti olduk. Başarının sorumluluğu tüm teşkilatlarımızınsa başarısızlığında sorumluluğunu üstüme aldım. Bundan sonra daha iyi çalışıp yapılan hataları tekrarlamayacağız. Merkez Adayımız Sayın Serdar Yarar’a 19 Kasım’dan seçimin bittiği gün akşamına kadar göstermiş olduğu özveri ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederim”

 

MHP BÜYÜK BİR CAMİA

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, MHP’nin büyük bir camia olduğunu söyleyerek, “Bu camiaya mensup olmak hepimiz için bir şeref ve onurdur. Demokrasi şöleni içerisinde geçen seçim 1 Nisan itibariyle Kırıkkale’de sona ermiştir. Büyük bir özveri ve gayret içerisinde seçim çalışmalarımızı tamamladık. Yahşihan, Keskin, Hacılar ve Sulakyurt önemli belediyelerdir. Kırıkkale’de MHP Belediye Başkanlarını artırarak önemli bir başarıya imza attı. Bende Kırıkkale’nin evladı olarak Ankara’da sizlerin emrindeyiz. İlçe ve köyünüzde hangi sıkıntılarla karşılaşırsanız bize gelebilirsiniz. Hepinizi kutluyorum” dedi. İlçe ve kasaba Belediye Başkanları da söz alarak parti teşkilatına ve seçmenlere teşekkür etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x