Sağlık

İlk yardım hayat kurtarır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sivil Sağlık Eğitimi ve İlk Yardım Arama Kurtarma Derneği Genel Merkezi tarafından Kırıkkale’de yaşanmış olan Emine Bulut olayından sonra ilk yardım konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenlendi.

ÜCRETSİZ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında etkinliğe katılan vatandaşlara ilk yardım konusunu ve ilk yardımda neler yapılması gerektiğini bizzat anlatan Sivil Sağlık Eğitimi ve İlk Yardım Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Bülent Bozkurt “Dünya İlk yardım gününde böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Kırıkkale’mizin sevilen hem doktorluğu hem de insanlığı ile nam salmış Kardiyoloji uzmanı Yunus Çelik beyin ilk yardım eğitimi ile vatandaşlarımıza bilgilendirme yaptık. Öncelikle Emine Bulut kardeşimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ayrıca il sağlık müdürlüğümüze verdikleri destekten dolayı Dr. Murat Ağırtaş beye vatandaşlarımıza gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Şunu da belirtmek isterim ilk yardım eğitimi il sağlık müdürlüğümüzde ücretsiz olarak sertifikasyon ile verilmekte dilekçe vermek yeterlidir. İçişleri Bakan lığımız tarafından e-devlet üzerinden AFAD ile ilgili uzaktan eğitim verilmektedir. Bu eğitimlere katılmanızı tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Sayın kardiyoloji uzmanı Yunus Çelik hocama siz değerli misafirlere teşekkür ediyorum. İlk yardım hayat kurtarır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x