Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İnsan hayatından daha değerli bir şey yok

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde bazı kamu, kurum ve kuruluşlarına ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ verildi. Sınav sonunda başarılı olan katılımcılara ilkyardımcı sertifikası ve kimlik kartları teslim edildi.

 

HER AN İLKYARDIM GEREKTİREN

DURUMLARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, insanlar, yaşamları boyunca her an ilkyardım gerektiren durumlarla karşılaşabileceğini söyleyerek, “Zamanında yapılacak ilkyardımla hasta ya da yaralının yaşamı kurtarılabilir. Acil müdahale gerektiren durumlarda birkaç saniyelik bir gecikme bile hastanın yaşamla ölüm arasındaki durumunu etkileyeceğinden, ilkyardımcı yapacağı uygulamaları geciktirmeden sürdürmek zorundadır”

 

İLKYARDIM UYGULAMALARI ÖNEMLİ

“Ülkemizde ev, iş, trafik kazaları ve doğal afetler nedeni ile çok sayıda vatandaşımız yaşamını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu gibi durumlarda olay yerinde her zaman bir sağlık görevlisi olamayacağı için olaydan etkilenen ya da ortamda bulunan kişilerin kendilerine veya başkalarına yapacakları ilkyardım uygulamaları son derece önemlidir”
KAMU KURUMLARINA EĞİTİM

“Bu nedenle; ilkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir. İlkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları, öncelikli amaçlarının kişilere zarar vermemek olduğunu bilmeleri ve hayati tehlike oluşturabilecek müdahalelerde bulunmamaları son derece önemlidir. Bu amaçlar doğrultusunda Kırıkkale Belediyesi, Meteoroloji Müdürlüğü, Kırıkkale Shell Turcas Petrol A.Ş, Milengaz Dağıtım Ticaret ve San. Şirketi, Podium Alışveriş Merkezinde çalışan 17 kişiye yönelik Temel İlkyardım Eğitimi verilmiştir. Unutmayın ilkyardım hayat kurtarır ve bu dünyada bir insan hayatını kurtarmaktan daha değerli bir şey yoktur” dedi.

 

 

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x