Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocuklar milletimizin en büyük güvencesidir

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Milletvekili Öztürk, Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için her yıl 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlandığını söyleyerek, “Dünya Çocuk Hakları Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır”

 

ÖNEMLİ BİR KONU

“Çocuk hakları; kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır ve mücadele edilmesi gereken önemli bir konudur”

 

MAZLUMUN YANINDA OLMALIYIZ

“Mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş bir kültür ve medeniyetin mensupları olarak, gücümüz ve imkanlarımız ölçüsünde dünya barışına katkı sağlamaya devam ediyor, bu vesileyle gittiğimiz, ulaştığımız her coğrafyada çocukların yüzünü güldürmek için özel bir gayret gösteriyoruz^”

 

EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZ

“Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması milletimizin varlığının en büyük güvencesidir. Onları korumak, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit koşullarda eğitmek yüksek insani değerlerimizin bir gereğidir. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Ayrıca çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük desteklerden birisi de sevgidir. Sevgi öyle bir güce sahiptir ki sevgiyle büyüyen çocuk, dünyaya sevgiyle bakacak, çevresine sevgi verecek ve doğal olarak sevgiyle karşılık bulacaktır. İnanıyorum ki, bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da arttıracaktır. Tüm çocuklarımızın bu özel günleri vesilesiyle “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x