Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İnsansız kara taşıtı fabrikası inşaat için gün sayıyor

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, inşaata başlamak için gün sayıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Alanında Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile şehrin yeniden savunma sanayi merkezi olması hedefleniyor. Bölgede yaşanan canlılık sürekli yeni arsa tahsisleri yapılmasıyla her geçen gün artıyor. Şehirde savunma sanayi alanında özel firmaları teşvik etmek ve üyelerinin de ortağı olacağı bir şirketle sektörde yer almak için çalışmalar başlatan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, inşaata başlamak için gün sayıyor.

 

2019 Eylül ayında oda meclisinde yönetim kuruluna verilen yetki doğrultusunda kurulan, savunma sanayi alanında üretim faaliyeti gerçekleştirecek firma için 2 parselden oluşan alan tahsisinin Şubat ayında gerçekleştiğini, parsel birleştirme işleminin de tamamlandığını ifade eden Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, inşaat ve imalat ekipmanları için gerekli finansmanın sağlandığını, korona virüs nedeniyle yaşanan sürecin normalleşmesiyle birlikte inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

 

Kurulan firmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayında gerçekleştirdiği Kırıkkale ziyaretinde dile getirdiği üzere ‘İnsansız Kara Taşıtı’ üretimi yapılacağını vurgulayan Varlı, bunun yanında yine savunma sanayine dönük parça imalatı da yapacaklarının altını çizdi. 1 yılı aşkın süredir devam eden fizibilite çalışmalarının ardından AR-GE sürecine geçildiğini bunu müteakiben üretim planlamasına başlandığını söyleyen Varlı, üretime başlandığında 250 kişinin istihdam edilmesini hedeflediklerini, şehir esnafı ve sanayicisinin de ortağı olacağı güçlü bir firmayla Kırıkkale’nin yeniden savunma sanayi merkezi olması için çalışacaklarını ifade etti

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x