Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Irmağa sıfır dev tesis kirlilik yaratıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yeşil Vadi Projesi ile gözler Kızılırmak’ın kıyı şeridine çevrildi. Ancak kıyıdaki kirlilik oluşturan yapılan hala faaliyetlerine devam ediyor. Yeşil Vadi TOKİ karşısındaki beton şirketi ırmağa sıfır üretimini sürdürüyor.
KİRLİLİK YARATIYOR
Kırıkkale için yüzyılın projesi niteliği taşıyan Yeşil Vadi Projesi çalışmaları devam ediyor, bu projeyle gözler Kızılırmak kıyı şeridine çevriliyor. Özellikle Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un özel ilgi göstermesiyle, Yahşihan Merkez ve ilçe sınırlarındaki kışı şeridi kısmında proje çalışmalarını hızlandıracak adımlar atılıyor. Ancak Yeşil Vadi TOKİ karşısındaki devasa hazır beton üretim tesisi kıyıya sıfır üretimini sürdürüyor.
MEVZUATA AYKIRI İDDİASI
İlgili mevzuata göre; İki bölümden oluşan sahil şeridi kullanım amacı, topoğrafya ve doğal eşiklere göre uygulama imar planı kararı ile belirlenir. Sahil şeridinde yapılacak yapılar kıyı kenar çizgisine en fazla 50 metre yaklaşabilir. Yapı yaklaşma mesafesi içerisinde kalan alanlar uygulama imar planı ile gezinti alanları, dinlenme ve bu yönetmelikte tanımlanan rekreaktif alanlar ve yaya yolları olarak düzenlenebilir deniliyor.
KALDIRILMASI BEKLENİYOR
Devasa tesisin Kızılırmak kenarında kirlilik yaratması bir yana ilgili mevzuata rağmen usulsüz yapılaşma ve üretim yapması karşısında ilgili makamların konuyla ilgilenmesi bekleniyor. Yıllarca bulunduğu konumda büyük bir kirlilik yaratan tesisin önümüzdeki süreçte Kızılırmak kenarından kaldırılması bekleniyor.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu