Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İş Bank Yeni Kimlik Kartına Geçti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

İş Bankası’ndan yeni kimlik kartlarıyla uyumlu sistem

İş Bankası, bankacılık sistemlerini Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) projesiyle uyumlu hale getiriyor.

İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, banka, en gelişmiş kimlik tespit ve doğrulama teknolojilerine yatırım yaparak risk yönetimi ve güvenlik konusundaki altyapısını sürekli güncelliyor.

Bu kapsamda, akıllı kart olarak tasarlanan TC Kimlik Kartı uygulamasını esas alan EKDS projesinin ülke genelinde hayata geçirilmesine paralel, bankacılık işlemleri de bununla uyumlu hale getiriliyor.

İş Bankası, pilot bölge seçilerek 14 Mart’tan itibaren akıllı TC Kimlik Kartı dağıtımı başlatılan Kırıkkale ilindeki Kırıkkale, Keskin ve Menderes Caddesi şubelerinde, müşterilerin bankacılık işlemlerini akıllı kimlik kartlarıyla gerçekleştirmesine olanak veriyor.

Böylece müşteriler sıramatik cihazlarına entegre barkod okuyucular sayesinde akıllı kimlik kartlarıyla sıra numarası alabiliyor. Müşteriler ayrıca  gişelere yerleştirilen kart okuyucularla yapılan kimlik doğrulamasıyla da işlemlerini daha hızlı ve kolay tamamlayabiliyor.

Akıllı kimlik kartlarının Kırıkkale Şubesi içinde yer alan bankamatikte ve internet şubesi gibi dijital kanallarda kullanımına ilişkin çalışmalar da tamamlandı. İş Bankası servislerini bu kartların kullanımını desteklemek için güncellemeye devam edecek.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x