GündemKırıkkaleManşet

İŞKUR Cam boncuk yapımcısı yetiştirecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de kadın işsizlere iş imkanı sağlamak ve kendi işlerini kurmak amacıyla Kırıkkale İŞKUR ve Kırıkkale Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle cam boncuk yapımcısı kursu açıldı. 20 kişilik kursa katılımcıları belirlemek amacıyla önceki gün seçme yapıldı.
 
Seçme yapıldı
İşkur il müdürlüğü mesleki eğitim kurslarına devam ediyor. İŞKUR il müdürlüğü bu kamsamda Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Cam Boncuk yapımcısı kursu açtı. İŞKUR ile Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle yapılan sözleşme gereği işbirliği ile açılan Cam Boncuk Yapımcısı (Mandrelle) kursu için 33 kişi arasında yapılan mülakatlar sonucu 20 kişi  kursa katılmaya hak kazandı. Kursa katılacak kişilerin 4 Mayıs’ta eğitim görmeye başlayacağı bildirildi.
 
Pirimler İşkur’dan
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım ULU, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince işbirliği kapsamında açılan kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini, ayrıca kursa devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı vereceklerini belirtti. Müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri Kurumca karşılanacağına işaret eden Ulu,  düzenlenen kurslar ile kadınların çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu