GündemKırıkkaleManşet

İŞKUR Meslek kursu açıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İşletmelerde halen çalışan işçilerin Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü ile eğitime tabi tutularak belgelendirilmeye devam ediyor. Bu bağlamda yeni program yapan  İşkur, ağır işçilerde çalışacaklara yönelik kurs açıyor.
 
Sertifika zorunlu
Kırıkkale’de ki işsizleri çeşitli kurumlara yerleştirerek istihdam sağlayan İŞKUR, şimdide meslek kursu açıyor. Konu hakkında açıklama yapan Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Nazım ULU, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik’e göre “01.01.2013 tarihinden itibaren, yapacağı işle ilgili mesleki eğitim aldığını belgeleyemeyen işverenler tarafından çalıştırılamaz” hükmü gereği yapılan incelemelerde belgesi olmayanlara ceza kesileceğini belirtti. Ulu, açılacak kurs ile yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince İŞKUR tarafından verilen sertifikalar da bu belgeler kapsamında değerlendirileceğini ifade etti.
 
İdari ceza gelebilir
İşyerlerine yapılacak inceleme sonucunda ve denetimlerde, ilgili madde hükümlerine uymayan işverenlere 2015 yılında her bir çalışan için 1.233-TL idari para cezası uygulanacağına dikkat çeken İl Müdürü Ulu,  “bu kapsamda İŞKUR tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalıştırılan işçilere yönelik ilgili mevzuat hükümleri kapsamında kurs düzenlenebilmektedir. Bu kurslara katılan kişilere herhangi bir ödeme yapılmamakta olup sadece sertifika temini sağlanmaktadır. Bu şekilde de işletmelerimiz yükümlülüklerini getirmiş olacaktır.” Dedi.
 
Kurs için ücret yok
Çalışanların mesleki eğitimi kurslarında işletme herhangi bir ücret ödenmeyeceğini ifade eden Ulu, verilecek kurs ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.

  • Eğitimler MEB Hayat Boyu Öğrenme Modülündeki belirlenen ders saati(Genellikle 40 saat 5 iş günü) üzerinden yapılmaktadır.
  • Eğitimci firma bünyesinden ilgili meslekte yükseköğrenim görmüş ve Halk Eğitim tarafından onaylanmış bir çalışan da olabilmektedir.
  • Eğitim en az 12 kişilik gruplar için düzenlenmektedir.
  • Aynı meslekte 12 kişilik grubu birkaç işveren birleşerek de tek bir işyerinde eğitimi düzenleyebilmektedir.
  • Tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için geçerli belge kurs sonunda çalışanlara verilmektedir.

 
Ulu, mevzuat gereği zorunlu olan belgelerin çalışanlarınıza sağlanması ve idari para cezası uygulanmaması için İşkur ile irtibata geçerek bu hizmetimizden işletmelerin ücretsiz olarak faydalanabileceklerini söyledi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu