Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İşsiz kadınlara müjde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezleri arasında işsiz kadınlara iş imkanı sağlamak ve kendi işlerini kurmaya yardımcı olmak amacıyla sözleşme imzalandı.
20 TL HARÇLIK
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince işbirliği kapsamında açılan kurslar sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini ifade ederek, “Ayrıca kursa devam ettikleri her gün için 20 TL cep harçlığı vereceklerini ve müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri Kurumumuzca karşılanacaktır” diye konuştu. Ulu, kurslar ile kadınların çalışma hayatına katılmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.
235 KİŞİ KATILABİLECEK
İŞKUR ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yapılan sözleşme gereği işbirliği kapsamında açılan; Keskin HEM, Sulakyurt HEM, Bahşılı HEM, Yahşihan HEM, Çelebi HEM, Balışeyh HEM ve Kırıkkale Merkez HEM ile toplam 235 kişilik mesleki eğitim kursları 20 Şubat’ta başlayacak.
16-20 ŞUBAT’TA BAŞVURU YAPIN
Kursa katılmak isteyen kursiyer adayları, İğne Oyası, Banyo Takımı Dikimi, Park ve Bahçelerin Bakımı, Kadın Üst Giysileri, Düz Dikiş Makinecisi , Üç Boyutlu Şekillendirme(Tablo), Aşçı yardımcılığı, Boş Boru Üfleme, Bakır İşlemeciliği ve Hasta ve Yaşlı Bakımı meslekleri ile ilgili 16-20 Şubat tarihleri arasında kurs başvurularını İŞKUR’da yapmaları gerekiyor.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu