Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

İstanbul ve Ankara’ya göç ediyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER: BURAK CAN
 
Ülkemizde en çok göç veren iller arasında bulunan ilimizde en çok göç verdiğimiz il 6 bin 516 kişi ile İstanbul olurken, 4 bin kişinin üzerinde göç verdiğimiz Ankara ise ikinci sırada bulunuyor.
 
19,86 ORANLA GÖÇ VERİYORUZ
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) neticesinde ilimiz 19,86’lık oran ile en çok göç veren iller arasında yer alıyoruz. Göç nedenlerinin araştırılmasının ardından en çok göç nedeni olarak istihdam olurken, istihdamı ise yaşam standartları takip etmişti. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre ilimizin en çok göç verdiği iller belirlendi. Ülkemizde en çok göç alan il olan İstanbul’a ilimizden 6 bin 516 kişi göç ederken, 4 bin kişinin üzerinde göç verdiğimiz Ankara ikinci sırada yer aldı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi neticesinde en çok göç verdiğimiz il olan İstanbul’a en çok göç veren il Ankara olurken, Ankara’ya en çok göç veren il İstanbul oldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu