Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İstasyonlara çapraz denetim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren Akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarının tamamına çapraz denetim yapıldı.
 
119 İSTASYON DENETLENDİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Kırıkkale genelinde faaliyet gösteren toplam 119 Akaryakıt ve LPG istasyonunun tamamı İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Ankara, Çorum, Sivas, Yozgat, Kastamonu, Kayseri ve Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri denetim ekiplerinden oluşan toplam 19 personel ve 7 araçla çapraz denetimden geçirildi.
 
ÜRÜNLER GEÇERLİ VE YASAL ÇIKTI
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğundaki 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki sayaçların damgalarının olup olmadığı, hatalı çalışıp çalışmadığı, sorumlu mesul müdür çalıştırılıp çalıştırılmadığı, yakıtlarının yasal olup olmadığı konusundaki ulusal marker denetimi ve akaryakıt ve LPG ikmal istasyonlarının lisans kontrolü konularında yapılan denetimlerde toplam 183 adet ulusal marker ölçümü yapıldı. Ürünlerin tamamı geçerli ve yasal çıktı.
 
SADECE BİR SAYAÇ DAMGASIZ ÇIKTI
İstasyonlarının tamamının lisanslı olduğu tespit edilen denetimlerde bin 348 akaryakıt sayacı ile  197 LPG sayacı olmak üzere toplam bin 545 adet sayaç kontrolden geçirildi. Sadece bir sayacın damgasız olduğu  tespit edilerek gerekli idari yaptırımlar uygulandı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu