Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Jandarma zanlıları Samsun’da yakaladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Delice ilçesinde bir çiftçinin 12 bin lirasını gasp ettiği öne sürülen 3 kişi Jandarma’nın sıkı takibi sonucunda Samsun’da yakalanarak gözaltına alındı.

ÜZÜM SATIP EVİNE DÖNÜYORDU

Edinilen bilgilere göre, Kırıkkale’nin Delice İlçesi Hacıobası Köyü mülki sınırları içerisinde akşam saatlerinde üzüm sattıktan sonra aracıyla evine giden A.S’nin önünü otomobille kesen 3 kişinin, aracından indirdikleri A.S’yi darbedip, 12 bin lirasını gasp ettikten sonra kaçtığı öne sürüldü. İhbarı alan Delice İlçe Jandarma Komutanlığı, bölgeye en yakın Önleyici Kolluk Devriyesini yönlendirerek kısa bir süre içerisinde olaya müdahale etti. A.S. ifadesinde, kendisini arkasından bir başka araçla takip eden şahsıların önce kısa ve uzun far yakıp-söndürmek suretiyle durmasını sağladıklarını, kendisinin de aracını sağa çekerek durduktan sonra bu araçta bulunan tanımadığı (3) kişinin kendisine saldırdıklarını ve yere düşmesinden yararlanarak yol üzerinde üzüm satışından elde ettiği 12.000 TL parayı alarak olay yerinden Çorum istikametine doğru kaçtıklarını söyledi.

SIKI TAKİP BAŞLADI

Jandarmanın olay yerinde yaptığı olay yeri incelemesi ve yakındaki iş yerlerinde takılı olan kameralardan alınan görüntülerden de yararlanılarak, parası çalınan A.S. isimli şahsı darp ederek kaçan şahısların kullandığı aracın modeli, rengi ve plakası tespit edildi. Olayın meydana gelmesiyle birlikte Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca bölgeye süratle İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri görevlendirilirken, bu esnada çevre İl ve İlçelerle irtibata geçilerek, olay hakkında bilgi paylaşımı yapıldığı ve kaçan şahısların yakalanabilmesi için tüm kolluk (Polis ve Jandarma) birimleri harekete geçirildi.

SAMSUN’UN HAVZA İLÇESİNDE YAKALANDILAR

Aracın muhtemel gidiş istikameti hakkında Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca devam eden teknik ve istihbari çalışmalar sonucunda, aracın Sungurlu, Çorum, Merzifon ve Havza güzergahını izleyerek Samsun İli Havza İlçesine gittiği tespit edildi. Samsun İl Jandarma Komutanlığı ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışma neticesinde, nokta yeri tespit edilen aracın Havza İlçesi Kaplıcalar Mevkisinde Polis Bölgesinde park halinde bırakıldığı tespit edildi. Şahısların yakalanabilmesi için araca yakın bir bölgede Havza İlçe Emniyet Amirliği sivil ekiplerince bölge denetim ve kontrol altına alındı. İlerleyen saatlerde şahısların araçlarının başına geldiklerinin görülmesi üzerine (3) şüpheli şahıs, (M.K., N.K. ve T.A.) düzenlenen operasyonla yakalanarak göz altına alındı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan şahıslar Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığından görevlendirilen bir ekip ile Havza İlçesinden teslim alınarak Kırıkkale’ye getirilerek haklarında adli işlemlere başlandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x