Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Jandarmanın tedbirleri kazaları azalttı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bir açıklamada bulunarak trafik konusunda yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada “Kırıkkale Jandarma trafik sorumluluk alanımızda 2019 yılının ilk altı ayında ölümlü kazalarda yüzde 100, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 8’ lik bir azalma meydana gelmiştir” ifadesine yer verildi.

ETKİN BİR MÜCADELE

Trafik kazaları, her yıl maddi ve manevi büyük kayıpların meydana gelmesine neden olmaktadır.  Kaza nedenlerinin yaklaşık %95’i insan faktöründen kaynaklanmaktadır. Ülkemizde 2018 yılı içerisinde trafik kazalarında kaza sonrası ölümler dâhil (6.675) vatandaşımız hayatını kaybetmiş (306.000) vatandaşımız ise yaralanmıştır. Sayın İçişleri Bakanı ve Kırıkkale Valimizin desteği ile 2019 yılında trafik kazaları ile daha etkin bir şekilde mücadele etmekteyiz. Bu kapsamda İl J.K.lığı olarak; Mevcut trafik timleri ve personeli sayısı arttırılmış ayrıca motosikletli trafik timleri teşkil edilmiştir. Kontrol çeşitlerine helikopterle trafik denetimleri de eklenmiştir.  Trafik kazalarının yoğun olduğu noktalara model trafik araçları konularak kazaların azaltılması sağlanmıştır”.

PROJELER DEVAM EDİYOR

“Trafik personeli dışındaki jandarma personeli tarafından, araç kullanırken cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takmama, trafiği tehlikeye sokacak şekilde art arda şerit değiştirme ve yaya önceliğine uymama konularında ceza uygulamalarına devam edilmektedir. Kırıkkale Jandarma trafik sorumluluk alanımızda 2019 yılının ilk altı ayında ölümlü kazalarda %100, yaralanmalı kazalarda ise %8’ lik bir azalma meydana gelmiştir. Kazaların önlenmesi amacıyla yoğun trafik denetimlerine devam edilmekte olup, sürücü, yolcu ve yaya bilgilendirme faaliyetleri ile Reflektör Tak Görünür Ol Projesi ve Trafik Dedektifleri Projesi’ne devam edilmektedir”.

BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

“Ayrıca Ramazan Bayramı döneminde devam eden “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesine katılarak ebeveynlerine trafik kurallarına uymalarına ilişkin değerlendirmeler yaparak bisiklet almaya hak kazanan 100 öğrencimizden biri olan ve Kırıkkale ilinde ikamet eden Eylül Kıvanç bu proje kapsamında trafik kurallarına uyulmasına verdiği destekten dolayı bisiklet ile ödüllendirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x