Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

KÜ’de doluluk oranı yüzde 98’e ulaştı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesinde 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Sonuçlarına Göre Kontenjanlarının % 98’inin doldurdu.

ÖNEMLİ BİR ORAN YAKALADI

Çeyrek asrı geride bırakarak Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında yer alan, başarılı eğitim ve öğretim faaliyetleriyle büyümeye ve gelişmeye devam eden Kırıkkale Üniversitesi, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre kontenjanlarının tamamına yakınını doldurdu. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için lisans programlarına 4 bin 85, ön lisans programlarına 2 bin 894 olmak üzere 6 bin 979 öğrenci kontenjanı ayrılan Kırıkkale Üniversitesi, kontenjanlarının lisans programlarında %97’nin, ön lisans programlarında ise %98’in üzerinde doldurarak önemli bir yerleşme oranı yakaladı.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Ortalama doluluk oranlarının devlet üniversitelerinde % 93, vakıf üniversitelerinde % 84 olduğu ülkemizde, Kırıkkale Üniversitesi farkını ortaya koyarak ortalamaların çok üzerine çıktı ve doluluk oranında önde gelen üniversiteler arasında yer aldı. Akademik çalışmalarıyla, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle öğrencilerine, vatandaşlara, Kırıkkale’ye ve ülkemize katkı sağlama ve değer kazandırma gayreti içerisinde faaliyetler yürüten Kırıkkale Üniversitesi, başarılı çalışmalarının geleceğin güçlü Türkiye’sinin mimarı olacak gençlerimiz arasında dikkat çektiğini yakalamış olduğu doluluk oranıyla herkese gösterdi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan “Üniversitemizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversite eğitimi boyunca başarılar diliyoruz” ifadesini kullandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x