Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimTeknoloji

K.Ü Laboratuvarlarına Uluslararası Akreditasyon Belgesi

TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜBTUAM) bünyesindeki dört laboratuvara uluslararası geçerliliğe sahip "Uluslararası Akreditasyon Sertifikası" verildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜBTUAM) bünyesindeki dört laboratuvara uluslararası geçerliliğe sahip “Uluslararası Akreditasyon Sertifikası” verildi.

Bölgenin en faal çalışan merkezi laboratuvarlarından

Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Konferans Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, yapılan ciddi çalışmalar neticesinde bu başarıya ulaştıklarını söyledi. Gelinen noktanın çok ciddi çabaların gösterildiği bir nokta olduğuna işaret eden Yıldız, “Benden önceki rektörümüzün döneminden başlayan çalışmalar bizim dönemimizde de yoğun bir şekilde devam etti. Çok titiz ve ciddi çalışmalarımız oldu. Ama şükürler olsun bugün hakikaten önemli bir aşamayı başarmış olduk. Buradan beklenen verimli ürünler elde etmektir. Araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara yardımcı olmaktır. Kapasiteyi olduğunca yüksek oranda çalıştırabilmektir. Laboratuvarımız şu anda bölgenin en faal çalışan merkezi laboratuvarlarındandır.” diye konuştu.

Güven için gereksinimlerin karşılanması gerekiyor

TÜRKAK Genel Sekreteri Dr. İbrahim Çetin de akreditasyon sisteminin güven sağlamak üzere kurulmuş bir sistem olduğunu belirterek, itimat etmeleri için bazı gerekçelerinin olması gerektiğini dile getirdi. Kullandıkları ürünlerin düzgün, kurallara uygun olabildiğini görmek için ölçümler yapmaları gerektiğini ifade eden Çetin, “Ölçme işlemlerinin gerçekleşmesi için teknik bir altyapı ve cihazlar gerekiyor. Ayrıca bu cihazları kullanabilme yeterliliğine sahip personel ve uygun laboratuvar koşulları da gerekiyor. Sisteme güven duyabilmemiz için bu gereksinimlerin karşılanmasına ihtiyacımız var. TÜRKAK olarak bizim işimiz bir sistemin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir.” şeklinde konuştu.

Akreditasyon sürecinden geçti

KÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. Siyami Karahan da “Laboratuvarlarımızın altyapısı birçok alanda hizmet verecek şekilde tamamlandı ve ISO 17025 belgesini almaya hak kazandı. Bugün için In vitro Biyouyumluluk, Yakıt Analiz, Çevre Analiz ile Makine ve Malzeme laboratuvarlarımız akredite edilmiş olmakla beraber laboratuvar işletim sistemi de akreditasyon sürecinden geçmiştir. Merkezimizde bulunan laboratuvarlarda 185 farklı analiz hizmeti verilmektedir.” ifadelerini kullandı.

TS EN ISO 17025 akreditasyon sertifikası

Konuşmaların ardından “TS EN ISO 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartlar Standardı” akreditasyon sertifikası belgesi TÜRKAK Genel Sekreteri Çetin tarafından Yıldız’a takdim edildi. Törene, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Genel Sekreter İsmail Altan Akgün, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

AA

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x