Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kadına yatırım, geleceğe yatırımdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Bahşılı Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliğinde Kırıkkaleli şairler şiir okudu. Etkinlikte konuşan AK Parti Bahşılı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Özbek, “Kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Güzellikler inşa etmek için verdiğimiz çabamıza verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim.” diye konuştu.
 
UYAR, GÜL DAĞITTI
Bahşılı Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği coşkuyla kutlandı. Hüzün ve sevincin bir arada olduğu etkinlikte, Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, bütün kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğinin altını çizdi.
‘Kırıkkale Gönül Dostları’ adlı şair grubunun da hazır bulunduğu etkinlikte, 10 şair kendine has üslubuyla şiir okudu. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Uyar, gül ve çeşitli hediyeler takdim etti.
 
DESTEKLERDEN DOLAYI HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
Programda yılın annesi seçilen ve 10 yaşındaki zihinsel engelli çocuğuna bakmakla yükümlü olan Elveda Kacar isimli bayan, Başkan Uyar’dan hediyesini alırken duygulu anlar yaşadı ve konuşamadı. Etkinlikte açılış konuşmasını AK Parti Bahşılı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Özbek yaptı. Özbek, şunları söyledi; “Kadın haklarının arandığı dünyamızda, kadınlar artık her alanda söz sahibi olmaya başladı. Kadına yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Güzellikler inşa etmek için verdiğimiz çabamıza verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ederim. Başarılarımızı konuşacağımız nice 8 Martlarda buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
 
KADINLARLA İLGİLİ HER PROJEYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ
Başkan Uyar ise etkinliğe katılan kadınlara ve şairlere teşekkür ederek, şunları söyledi; “Değerli gönül dostları, büyüklerim, sosyal hayat içinde anne, babaanne, teyze, sizler bizim baş tacımızsınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Hayatımızın her yerinde bizlere destek olan kadınlarımızla ilgili programlarımız devam edecek. Bugün iki kutlamayı birden yapıyoruz. 18 Mart Şehitler Günü’nü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü beraber kutlayarak, iki bayram birden yaşıyoruz. Bugün bizlere güzel şiirleri ile destek veren şairlerimize de çok teşekkür ederiz. Kadınlarımız bizim için çok değerli, onlarla her alanda projelerimizle destekleyeceğiz. Yakında birde Çanakkale gezimiz olacak. Onlar için ne yapsak azdır. Yılın annesi olarak Elveda Kacar isimli anneyi kutluyorum. 10 yaşında zihinsel engelli çocuğu ile her an, her saat ilgilenerek büyük fedakarlıkta bulunmaktadır. Bence her günün annesidir.” diyerek 35 yaşındaki genç anne Elveda Kacar’a hediyesini verdi.
ŞAİRLER ŞİİRLERİYLE DUYGULANDIRDI
Programa Başkan Uyar’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Sadullah Duyar, AK Parti Bahşılı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Özbek, Belediye Başkan yardımcıları Murat Kaplan ile Özcan Akdeniz, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaman, AK Parti Bahşılı Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yaman, Bahşılılı Kadınlar ve Kırıkkale’de faaliyet gösteren şairler topluluğu Gönül Dostları şairleri katıldı. Şair Demir Doğan Kandemir’in sunum yaptığı programda şairlerin okuduğu özellikle Çanakkale şiirleri seyircileri duygulandırırken, şairlerde bazı şiirlerini okumakta güçlük çektiler. Şair Faik Yılmaz, Çanakkale türküsü ile Benziyor isimli tarih kokan şiirini okudu. Yazar Selçuk Silsüpür de en çıkarttığı kitap olan ‘Bilinmeyen Türk Tarihi’ isimli kitabının imza gününü gerçekleştirerek, birde teşekkür konuşması yaptı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

Başa dön tuşu