Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kanunda bile olmayan ceza

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dondurmacılar caddesi olarak bilinen Atatürk Bulvarındaki esnaflara Kırıkkale Belediyesi ‘İşgal Harcı’ sebebi ile 24 bin liradan 34 bin liraya kadar ceza keserek, işyerlerini icraya verdi.

 

KANUNA UYGUN DEĞİL

Kırıkkale Belediyesi, Atatürk Bulvarında bulunan esnaflara 24 bin lira ile 34 bin lira arasında işgal harcı cezası keserek icraya verirken, merkezde bulunan bazı işyerine ise işgal harcı dolayısı ile uyarı gönderildiği iddia edildi. Belediyeler Kanununda bulunan İşgal Harcı ile ilgili 52’inci maddesinde “Yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için işgali” olan yerlerde işyerleri işgal harcı ödemesi yapılmakta. Bir başka İddiaya göre; Belediyeler kanunları çerçevesinde Atatürk Bulvarında işgal harcı kesilerek icraya verilmesi kanun maddelerinde bulunmuyor.

 

BELEDİYELER KANUNU 52’NCİ MADDE

Belediyeler kanunun 52’nci maddesine göre işhal harcının nerelerde ve hangi ihlallerde kesildiği yönünde bir araştırma yaptık. Kanunlara göre “Belediye sınırları içinde bulunan aşağıdaki yerlerden herhangi birinin satış yapmak veya sair maksatlarla ve yetkili mercilerden usulüne uygun izin alınarak geçici olarak işgal edilmesi, İşgal Harcına tabidir. 1. Pazar veya panayır kurulan yerlerin, meydanların, mezat yerlerinin her türlü mal ve hayvan satıcıları tarafından işgali, 2. Yol, meydan, pazar, iskele, köprü gibi umuma ait yerlerden bir kısmının herhangi bir maksat için işgali. Yukarıda sayılan yerlerin izinsiz işgalleri mükellefiyeti kaldırmaz”

 

Özel Haber

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu