GündemManşetYaşam

Kapımız ve gönlümüz sizlere her zaman açık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

HABER; FATİH GENÇER

19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale Valisi Ali Kolat, devletin şehit yakınları ve gazilere yönelik güzel çalışmalar yaptığını ifade etti. Kolat; “Allah devletimize ve milletimize, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenlik nasip etsin”

 

Çelenk töreni düzenlendi

Program saat 10;00 da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumuyla başladı. Burada yapılan çelenk koyma törenine; Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Protokolü, davetliler, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Tören daha sonra Kırıkkale Şehitliği’nde devam etti. Saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı. Vali Kolat, burada Şeref Defterini imzaladı.

Şehit kabirleri gezildi

Burada duaların yapılmasından sonra il protokolü, davetliler şehit yakınları ve gaziler; şehit mezarlarını gezerek dua edip kırmızı karanfil bıraktılar. Vali Kolat, şehit aileleriyle bir süre sohbet ederek onlara metanet diledi. Vali Kolat yaptığı konuşmada: “ Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Biliyorsunuz Sakarya Meydan Muharebesini takiben 19 Eylül 1921 yılında TBMM, Mustafa Kemal’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verdi. O gün çıkarılan Kanunla Gaziler Günü olarak ilan edildi. Biz de burada il protokolümüzle, kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle Gaziler Günümüzü kutluyoruz.

“Birlik ve beraberliğimiz daim olsun”

Allah, şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize rahmet eylesin. Onlar, en kıymetli varlık olan canlarını, bu vatan için, millet için, bayrak için feda ettiler. Şehitlik mertebesine erdiler. Gazilik de ona yakın bir mertebedir. Allah mekânlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabır versin. Biz, Devlet olarak, Hükümet olarak, kurumlar olarak onlarla hep birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Devletimiz ve Hükümetimiz şehit ve gazilerle ilgili çok güzel çalışmalar yapıyor. Bugün şehit ve gazilerimizin yakınları, iş bulma konusunda, sosyal etkinlikler konusunda, ekonomik konularda yeni düzenlemelerle haklar getirildi. Ama bunlar bu acıyı gidermez. Ama bu düzenlemeler onlara sahip çıkmamızın en büyük göstergesidir. Nitekim şehitlerimiz ayrı gün, gazilerimiz ayrı gün şeklindeki yapılan düzenlemeyle buraya gelip şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. Allah devletimize ve milletimize, birlik ve beraberlik içerisinde huzur ve güvenlik nasip etsin.” dedi.

Yemek verildi

Buradaki törenden sonra;  Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Vatan İçin Can Verenler Derneği ziyaret edilerek; şehit yakınları ve gazilerimizle bir süre sohbet edildi. Dernek ziyaretlerinden sonra Polis evinde gazilerimiz ve şehit aileleriyle, İl protokolün katılımıyla Şehit ve Gazi Şube Müdürlüğü tarafından bir yemek verildi.

“Huzur ve güven için canlarını feda ettiler”

Yemekte konuşan Vali Ali Kolat : “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Bu önemli güne hepiniz teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu vesileyle vefat eden gazilerimizi ve şehitlerinizi rahmetle anıyoruz. Allah mekânlarını cennet eylesin. Onlar en kıymetli varlıklarını bu vatan için, vatanımızın bağımsızlığı için, bayrağımızın dalgalanması için, milletimizin huzur ve güveni için canlarını feda ettiler. Allah onlardan razı olsun. Sizler büyük sabır gösteriyorsunuz. Bu konuda devletimiz özellikle hükümetimiz elinden gelen bütün kanuni düzenlemeleri yaptı. Gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın talep ettiği bütün isteklerini büyük oranda yerine getirdi.

“Gerekli birimler kuruldu”

Biz il olarak da bütün kurumlarımızda, gazilerimiz ve şehit yakınlarımız için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde şehit ve gazilerimiz için gerekli birimler kuruldu. Dolayısıyla da bütün işlemlerimizi bu sorumlu arkadaşlarımız yürütüyorlar. Müftülüğümüz ciddi manada destek veriyor. Derneklerimiz ve belediyelerimiz ciddi katkılarda bulunuyorlar. Hep beraberce onların huzur içerisinde yatmasını ve sizlerin de daha rahat bir hayat sürmeniz için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sizlere her zaman kapımız ve gönlümüz açıktır. Sizin acınızı, sizin kederinizi, sizin sevincinizi bizlerde paylaşıyoruz. Bu vesileyle şehitlerimiz rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize ve değerli yakınlarına şükran borçluyuz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu