Kırıkkale

Kar yağışı Kırıkkale’yi bembeyaz örtüyle kapladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yurda Marmara üzerinden giriş yapan soğuk ve yağışlı hava kütlesi Kırıkkale’de etkisini gösterdi. Dün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı tüm kenti beyaz bir örtüyle kapladı.

SABAHA KAR YAĞIŞI İLE UYANDIK

Kırıkkale’de akşam saatlerine başlayan karla karışık yağış, ertesi günün sabahında yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Kırıkkale’de gün boyunca etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Kırıkkale halkı pazar sabahına bembeyaz bir manzarayla uyanırken bu duruma en çok sevinen ise çocuklar oldu. Çocuklar ara sokaklarda hafta sonunu kardan adam yapıp, kar topu oynayarak geçirdiler. Kartpostal misali muhteşem kar manzaralarının oluştuğu Kırıkkale’de bir çok vatandaş da, evlerinin pencerelerinde kahvelerini yudumlayarak kar yağışının tadını çıkardılar.

 EKİPLER GECE GÜNDÜZ ALARMDA

Etkili olan kar yağışına karşılık Kırıkkale Belediye ekipleri ana arterlerde tuzlama ve solüsyon çalışması yaparken, trafik ve karayolları ekipleri de otoyollarda gerekli çalışmaları gerçekleştirerek ulaşımın aksamamasını sağladılar. Meteoroloji, kar yağışının ara ara devam edeceğini ve hava sıcaklığının da 10-12 derece birden düşüş göstereceğini bildirdi. -13’lere kadar gerileyecek olan hava sıcaklığına karşı vatandaşların buzlanma ve don olaylarına karşı önlemlerini almaları istendi.  

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x