Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Karakuş İsyana Kulak Verin

Kırıkkale DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş açıklamada bulundu. Karakuş, "Pandemi sürecinin iyi yönetilmediğine ilişkin ve Kırıkkale özelinde esnaf ziyaretlerimiz esnasında , yüreğimizi dağlayan sorunların başında gelen ; Mart 2020 ‘den bu yana aralıksız olarak kapalı olan ve görmezden gelinen Kıraathane ve Kahveci esnafımız ile Servisçilik yapan esnafımızın haklı isyanına kulak verdik.''dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ADIM ATILMASI GEREKMEKTEDİR
“Mevcut desteklerin yetersiz oluşu, servis araçlarının çalışmamasına rağmen Bandrol ve Sigorta ücretlerinin aynen devam etmesi, 10 aydır çalışmayan araçların ve Kahvehanelerin yeniden çalışması için bakım ve masraflarının olduğu, hibe şeklindeki desteğe ihtiyaç duyulduğu, özellikle Belediye ve Hükümet desteklerinin yetersiz olduğu, ertelenen kredilerin şu anda ödenme günlerinin geldiği ve kar topu gibi büyüyen bir borç ile karşı karşıya kaldıklarını, uzun vadeli ve faizsiz krediye ihtiyaç duyulduğunu belirtmişlerdir. Esnafımızın bu zor zamanlarında yanında olan DEVA PARTİSİ çözüm odaklı olarak , süreci en az zarar ile atlatmalarını sağlayacak öneriler ile esnafımızla yan yana olmaya devam edecektir. Vergisiz akaryakıt kullanımının sağlanması , esnek ödemeli ve faizsiz kredi kullanımının sağlanması, TÜV-TÜRK muayene hizmetlerinde ücretlerin servisçilere uygun fiyatlı yapılması, kahveci esnafımız için ise ; devlet iştiraki olan ürünlerin ücretsiz olarak sağlanması, kahvehanelerin HES Kodu uygulaması ile iş yerlerini açması ve en azından asgari evlerine ekmek götürmelerinin sağlanması, kahvehane ve servis sektöründe çalışanların 6 ay işsizlik maaşı bağlanması, esnafın sorunlarının önemle dinlenmesi ve Valilik tarafından kurul oluşturulması farklı çözüm yolları için adım atılması gerekmektedir.”

NE VARSA YERİNE GETİRECEKTİR

“Bu süreçte ; yerelde en çok destek olması gereken belediyemiz ise maalesef sınıfta kalmıştır. Övündükleri esnaf yardımı, muhatap kişilerden dinlediğimizde ; binlerce lira vergi ve kira yükü altında kalan esnaf için ; trajikomik, ‘’Seçtikleri Kişilere’’ yapılan , utançla söyledikleri ,10 aylık pandemi süreci boyunca 1 defa verilen , erzak yardımı olduğunu öğrendik. Artık ; esnafımızın sabrı taştı. Acilen çözüm için kolların sıvanması gerekmektedir. Deva Partisi üzerine düşen ne varsa yerine getirecektir. ‘dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x