Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Karneler alındı, tatil başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İLİMİZDE 50 BİN 240 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI
 
2015 2016 eğitim ve öğretim yılının sömestr tatili Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda yapılan karne töreni ile başladı. Karne töreninde açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Çetin, ilimizde 50 bin 240 öğrencinin karne aldığını belirterek, 4 bin 48 öğretmenin de tatile başladığını söyledi.
 
BAŞARILARI DEVAM EDECEK
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda düzenlenen karne törenine Vali Ali Kolat, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Okul Müdürü Nihat Aksoy, birim müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan karne töreninin açılış konuşmasını Okul Müdürü Aksoy yaptı. Aksoy konuşmasında okul hakkında bilgiler verdi. Okulun çalışmaları hakkında bilgiler veren Müdür Aksoy, öğrencilerin geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başarılı olduklarını ve bu yıl ki eğitim öğretim yılında da başarıların devam edeceğini belirtti.
 
50 BİN 240 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
Müdür Aksoy’un ardından Milli Eğitim Müdürü Çetin konuşma yaptı. Çetin yaptığı konuşmada, bu günün gurur ve onur verici bir olduğunu belirterek, öğrencilere verilen karnenin sadece öğrencilerin almadığını, öğretmenlerin, velilerin ve kendilerinin de aldığını ifade ederek, öğrencilerin zayıf derslerinin el birliği ile düzeleceğini ifade etti. Müdür Çetin, “Okullarımızda mekansal anlamda güzel gelişmeler sağlandı. Bu okulumuzda birçok şey yapıldı. Okulumuz dinamik bir okul. Okullarda açtığımız yetiştirme destekleme kursları Kırıkkale’de istenilen amacına ulaşmıştır. 1. dönemde 12 bin 800 öğrencimiz bu kurslara devam etti. Hedefimiz bunun üzerini aşmaktı. Kayıtları ve başvuruları yapıldı. Bugün 243 okulumuzda 50 bin 240 öğrencimize karne veriyoruz. Karnelerin dağıtımından sonra 4 bin 48 öğretmenimizi tatile yolluyoruz” dedi.
 
ÖĞRENCİLERE KİTAP OKUTUN
Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada “Bugün en çok heyecanlananlar ilkokul 1’inci sınıfta ki öğrencilerimiz olmuştur. Çünkü ilk karnelerini alıyorlar. Ben bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Kırıkkale olarak eğitim öğretim acısında iyi bir noktadayız. 50 binin üzerinde öğrencimiz 4 binin üzerinde öğretmenimiz var. Okullarımız eğitim öğretim acısından problemli değil. Kalitemiz artıyor. Fiziki şartlarımız daha iyi oluyor. İnşallah sizler gelecekte bizlerin yerini alacaksınız. Sizler bu ülkeyi daha ileriye götüreceksiniz. Öğrencilerimiz kurslara muhakkak devam etsinler. Bu tatil süresince de çocukları sıkmadan kitap okutun” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu