Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kaza riskine karşı kar siperi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yoğun kar yağışı sonrası oluşan tipinin kar sürgünleri oluşturduğu bölgelerde kaza riskini azaltmak için Kırıkkale-Kırşehir-Ankara-Kayseri ana yol güzergahına 8 kilometre kar siperi yapıldı.

ALANLAR TESPİT EDİLDİ
Kırşehir’de, şehirlerarası bağlantı yollarında kar sürgünlerinin neden olduğu kazaların engellenebilmesi için kar siperleri yerleştirildi. Kırıkkale-Kırşehir-Ankara-Kayseri karayolunda 199 kilometrelik bir güzergahın bulunduğu Kırşehir’de, Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı 61. Şube Şefliği ile Kırşehir Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde, geçen yıl 8 kişinin öldüğü otobüs kazasındaki bölge de dahil olmak üzere kar sürgünlerinin oluştuğu alanlar tespit edildi.

BUZLANMA OLUŞABİLİYOR
Otobüs kazasında 8 kişinin hayatını kaybettiği Kaman yol kavşağı ile Akpınar ve Mucur ilçeleri yakınlarındaki risk tespit edilen yerlerde kurulan yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki kar siperleriyle aşırı tipi ve rüzgârın oluşturduğu buzlanma ve don olaylarına karşı önlem alındı. Kırşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Tufan, yaptığı açıklamada, kentin Doğu ve Güneydoğu illerini batıya bağlayan önemli geçiş güzergahlarından biri üzerine olduğunu, bölge trafik olarak 199 kilometrelik karayolunu kontrol ettiklerini söyledi.

RİSKLER EN AZA İNDİRİLİYOR
Karayolunda yaşanan kazaların önemli sebeplerinden birinin tipi ve kar sürgünleri olduğunu ifade eden Tufan, bu alanların tespiti ve risklerin azaltılması için Karayolları 61. Şube Şefliği ile iş birliği yapıldığını dile getirdi. Diğer sorumlu kurumların da katılımıyla karayolu trafik güvenliği ve kış tedbirleri kapsamında toplantılar yapıldığını anlatan Tufan, kar yağdığında yolların kapanması durumunda, risk teşkil eden güzergah ve noktalarda alınacak tedbirlerin gözden geçirildiğini vurguladı.

HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ
Tufan, trafik ekiplerinin sorumlu bulundukları yol ağında Karayolları ekiplerinin koordineli şekilde 24 saat esasına göre denetim yaptıklarına işaret ederek, diğer etkenlerle meydana gelebilecek kazalara karşı hassasiyetle çalıştığına vurgu yaptı. Karayolları 61. Şube Şefliği yetkilileri, bölgede 2014 yılından bugüne kadar 5 bin 505 metre kar siperi yapıldığını belirtti

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x