Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

KBRN farkındalık eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Tıbbi KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer Tehlikeli Maddeler) Farkındalık Eğitimi” verildi.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM
Kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılan maddelerin insan ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaması için alınacak önlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Söz konusu eğitime Kırıkkale 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan personeller katılım sağlanmış olup, eğitimde kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer maddelere karşı personelin kendi güvenliğini sağlaması için kullanması gereken kişisel koruyucu ekipmanlar ve hasta/yaralılara müdahale öncesi, müdahale esnası ve sonrasında uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirildiler.

PERSONELLER BİLGİLENDİRİLDİ
İlimiz sınırları içerisinde bulunan Orta Anadolu Rafinerisi, Makine Kimya Endüstrisi, Silah Fabrikaları ve bunlara ait birçok kimyasal işletmenin bulunması, ilimizin birçok ilin transit geçiş güzergahı üzerinde konumlanması sebebiyle oluşabilecek herhangi bir KBRN kazasında alınması gereken önlemler ve müdahale yöntemleri konusunda 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli personeller bilgilendirilerek doğru ve etkin yaklaşım becerisi kazandırıldı.

ACİL SAĞLIK HİZMETLER
İlimizde görev yapan personelin KBRN vakalarında daha kaliteli, güvenli ve etkin Acil Sağlık Hizmeti sunabilmesi amacıyla personelin tamamının Tıbbi KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon Ve Nükleer Tehlikeli Maddeler) Farkındalık Eğitimine katılması sağlanacak. Eğitim sonunda Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş Acil Sağlık Hizmetleri’nin kalitesi, ilimizin KBRN açısından önemi ve personelin bu konuda gösterilmesi gereken hassasiyet konularında değerli bilgiler vermiş ve eğitime katılan personele Katılım Belgelerini takdim etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x