Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Kesiksiz operasyon!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz (KBB) bölümünde yapılan cerrahi müdahale ile boğazında şişlik oluşan hastanın boğazındaki kitle ağızdan yapılan operosyonla boyunda kesik olmadan alındı.
AĞRIYA SEBEP OLUYORDU
Boğazında oluşan şişlik nedeniyle yemek yiyemeyen, su içemeyen, nefes alırken dahi sıkıntı çeken 35 yaşındaki hasta, yapılan ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu. Tükürük bezinde mandalina büyüklüğünde bir tümör bulunan ve  gittikçe büyüyerek çevre dokuya yayılan  tümör  hastada ağrıya sebep oluyordu. Hastanın fiziksel görünümünü de olumsuz yönde etkileyen bu durum yapılan operasyonla giderilmiş oldu.
ÇÖZÜMÜ KÜ’DE BULDU
Hasta, 10 yıldır bu rahatsızlığı çektiğini ve 2 yıldır ağrının giderek arttığını, Kırıkkale Üniversitesi Hastanesine gelmeden önce birçok hastaneye gittiğini ancak bir çözüm bulamadığını dile getirerek, bu şekilde basit bir operasyonla sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
“KESİ YAPILMADIĞI İÇİN BOYUNDA İZ KALMIYOR”
Yapılan ameliyatta kesi yapılmadığı için hastaların boynunda iz bırakmadığını, ilaç kullanımının söz konusu olmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gökçe Şimşek, şöyle devam etti: “Tükürük bezi hastalıkları, boyunda kitleler , ırsi boyun kitleleri , boyundaki kistler , doğumda oksijensiz kalıp tükürüğü dışarı akan çocukların tükürük bezlerinin ağız içinden yer değiştirilmesi de bu ameliyatla mümkündür.”
“SADECE KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILIYOR”
Doç. Dr. Ercan Akbay geldiğinden beri 1 aydır bu ameliyatların yapıldığını ve şu ana kadar toplam 4 tane vakanın olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şimşek, “Boynu kesmeden ağızdan çıkarılan bu ameliyat bir tek Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor. Bu operasyonlarda hastanın ameliyat süresinin az olması , kan kaybının az olması , her hangi bir iz kalmaması , dikiş derdi olmaması , pansuman sıkıntısı olmaması, iyileşme süresi çok daha kısa olması gibi avantajları vardır. Çankırı , Çorum , Kırşehir , Yozgat , Ankara gibi illerden gelen bu tarz hastalara rahatlıkla tedavi sunuyoruz. Hasta geldiğinde 2 gün tahlilleri yapılır daha sonra 3.gün ameliyata alınır ve yatış süresi 1 gündür. Ayrıca  bu ameliyat, hastayı yatağa bağlayan bir ameliyat değildir” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu