Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKeskinYaşam

Keskin Doğalgaza Kavuşuyor

Toplantıda KIRGAZ ve BOTAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde Keskinliler, kısa süre içerisinde doğalgaza kavuşuyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Toplantıda bir araya gelen Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, Kırgaz Genel Müdür Yardımcısı Tuncel Bektaş, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve Kırgaz Kırıkkale Müdürü Güven Keskinlilere bilgilendirme yaparak doğalgazın ilçenin tamamına ne zaman verileceğini açıkladılar.

DOĞALGAZ NETLİK KAZANDI

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, KIRGAZ ve BOTAŞ yetkilileri ile yaptığı görüşme sonucunda doğalgaz sorunu netlik kazandı. Konu ile ilgili Keskin Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda ilçe halkı ile bir araya gelen Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Dede Yıldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Bektaş ilçeye yapımına başlanılacak olan doğalgaz ile ilgili bilgi verdiler.

DOĞALGAZ SORUNU TARİHE KAVUŞUYOR

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, Keskin’in tarihiyle, kültürüyle ve sosyal yaşantısıyla Kırıkkale’nin en gözle ilçelerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Doğalgazımız Keskin’e hayırlı olsun. Keskin’in önemli bir beklentisine ve vatandaşın sıkıntısına cevap verildi. İnsanlar sobalarını yakamıyordu ve kovaları kaldırmakta güçlük çekiyordu. Kış aylarında Kırıkkale, Ankara ve başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Keskin’e doğalgaz gelmesiyle birlikte iç göçte önlenecek. İnşallah Keskin rahat bir ortama kavuşacak. Doğalgazın gelmesi ile birlikte Keskin’in en büyük sorunlarından bir tanesi daha tarihe kavuşmuş olacak”

KESKİN’E SUYU PANELLER VERECEK

Keskin’in en büyük sıkıntılarından biri olan su sorununa da değinen Başkan Yıldırım, “Suyumuz Kırıkkale’den geldiği için elektrik giderimiz çok fazla. Zaman zaman Keskin’de suyun pahalı olduğunu söylüyorlar. İlçeler içerisinde en pahalı suyu da Keskin kullanıyor. Niye 6 motor kullanılıyor. 6 motorla Keskin’e su veriyoruz. Bunun için de 200 bin lire elektrik faturası geliyor. Elektrik idaresi ile de zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için de güneş paneli kullanmaya karar verdik. Yetkiyi aldık ve iller bankasına arz ettik. En kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız”

KESKİN DOĞALGAZA KAVUŞACAK

Keskin ilçesine yapılacak olan doğalgaz konusunda vatandaşı bilgilendiren Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Bektaş, “En kısa süre içerisinde Keskin’imize doğalgazı kavuşturmayı planlıyoruz. Keskin’in tüm yerleşim yerlerine de doğalgazı ulaştıracağız. Bununla ilgili karar alındı. Keskin’de güzergahları tespit edip, kamu kurumlarından izin alacağız. Projelerin hazırlanmasıyla birlikte EPDK’ya sunacağız. Daha sonra ise Belediye Meclis kararını alarak, lisans geliştirme yazımızı göndereceğiz. 18 ay içerisinde ise gaz arzını sağlayacağız”

İLK KAZMA 2021 YILINDA VURULACAK

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ın kendi üzerine düşen görevi yerine getirdiğini söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Bektaş, “Bu süreç bu yılın Ekim ayında sonuçlanmış olacak. Ekim ayından sonra 2021 yılı içerisinde Mayıs ayı gibi kazmayı vuracağız. 2021’in Ekim ayında hattı döşemiş olduğumuz güzergâhta bulunan tüm abonelerimize gaz talebinde bulunanlara gaz arzını sağlayacağız. Mevzuat gereği alt yapının tamamlanmasıyla birlikte 3 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Bizlere bu fırsatı verdiği için Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ederim”

KESKİN İÇİN GÜZEL BİR GÜN

Keskin Kaymakamı Tekin Erdemir ise, “Bugün ilçemiz için güzel bir gün. Eski günlerine geri gelmesinin başlangıcı olarak nitelendiriyoruz. KIRGAZ büyük fedakarlık göstererek ilçemize doğalgazı getirecek. Bütün maliyeti kendileri karşılıyor. Daha sonra sattığı gazın karşığı olarak vatandaşlardan paralarını alacak. Bu noktada şirketimiz Keskin’i birinci sıraya aldı. Önümüzdeki yıl gazı vermiş olacaklar. Keskin halkımıza doğalgaz hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x