Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Keskin halkı uçağını istiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eski Belediye Başkanı Bayram Sakallı döneminde Kırıkkale Üniversitesi yerleşkesinden getirilerek Keskin ilçe meydanına montajlanan Keskin-1 isimli anıt uçağın yerinde şimdilerde yeller esiyor.

 

ETİMİZDEN TIRNAĞIMIZDAN ARTIRARAK ALDIK

Kurtuluş Savaşı’nın yaralarının sarılmaya çalışıldığı 1926 yılında vatanseverliği ile ön plana çıkan Keskin halkı, zengin fakir demeden “Ordu-Millet El Ele Kampanyası” kapsamında Breguet- 19 A-2 tipinde Fransız yapımı uçağı satın almış ve üzerine de “Keskin-1” yazdırarak Türk Tayyare Cemiyetine hediye etmişti. Günümüze kadar gelen sürede askeri kaynaklar tarafından da teyit edilen Keskin-1 uçağının ilçeye getirilmesi için araştırmalar yapılmış ve sembolikte olsa bir uçağın getirilerek ilçe meydanında anıt olarak sergilenmesine karar verilmişti.

 

UÇAĞIN YERİNDE YELLER ESİYOR

Eski Belediye Başkanı Bayram Sakallı döneminde bin bir zorluklarla Kırıkkale Üniversitesi yerleşkesinden getirilerek Keskin ilçe meydanına montajlanan Keskin-1 isimli anıt uçağın yerinde şimdilerde ise yeller esiyor. Söz konusu uçak artık Ahılı’da bulunan özel bir okulun çatısında sergilenirken, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım’ın boş kalan ilçe meydanına farklı bir uçağın getirilmesi için girişimde bulunup bulunmayacağı da merak konusu oldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x