Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Keskin Kaymakamlığından 100 günlük program

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Kaymakamlığı 100 günlük icraat programı hazırladı. Hazırlanan programda sağlık’tan spora, Eğitim’den tarım çalışmalarına kadar bir çok başlık yer aldı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ

İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada “Er ve erbaşların eş, çocuk, ana ve babalarının müstahaklık kontrollerinin yapılarak sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak. Muhasebe kayıtlarımızın incelenerek, şehit yakını ve gazilere çıkarılan SGK borçlarının terkin edilmesi. Bağ-Kur’lu sigortalılarımızın sosyal güvenlik primlerinde ödeme kolaylığı sağlanarak sağlık hizmetlerine erişimin sağlanması. (7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili sigortalılarımızın taleplerine istinaden borç yapılandırma işlemleri tamamlanarak sigortalıların emekliliğe hak kazanma şartları ve sağlık hizmetlerine erişimi sağlanmaktadır. Şehit yakını ve Gazilere çıkarılan borçların tespiti halinde Genel Müdürlüğümüze yapılarak terkin işlemlerinin yapılması sağlanmaktadır.

İLÇE DEVLET HASTANESİ

Hizmet kalitesi olarak en üst düzeyde vatandaş odaklı sağlık hizmeti planlanmaktadır. İlçe merkezinde ve köylerde Hipertansiyon taraması planlanmaktadır. Okullarda diş taraması ve sağlıklı beslenme, hijyen eğitimleri planlanmaktadır. Diyabet hastalığı ile ilgili vatandaşa gerekli eğitimlerin verilmesi ve diyabet taraması planlanmaktadır. Evde sağlık hizmetleri kapsamında ulaşılabilen hasta ve engelli vatandaşlarımıza götürülen sağlık hizmetinin ve kalitesinin artırılması planlanmaktadır. İşitme engelli vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken iletişim problemini ortadan kaldırmak personelimize işaret dili eğitimi verilmesi planlanmaktadır. Acil hizmetlerinin aksamaması için yeterli personel, tıbbi malzeme ve araçların planlaması yapılmaktadır. İlçe merkezine yeni hastanenin yapılması planlanmaktadır.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mehmet Arifoğlu İlkokulu, Okul güvenliği için tüm giriş kapıları bakım onarımdan geçirilecek. Kamera görüş açıları güvenlik zaafiyeti oluşturmayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Okul binasının bakım-onarım gerektiren yerlerin tamiratı ve boyası yapılacak. TANAP Projesi kapsamında Kütüphane tadilatı yapılarak ve ekipman alınarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre tespit çalışmaları yapılacak. Öğrencilere güvenlik ve bağımlılık konularında çalışmalar yapılacak. Eğitim Öğretim başarısını artırmak için davranış eğitimi üzerinde durulacak. Gazi İlkokulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçilerek bir polis memurunun okulumuza görevlendirilmesi. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için çalışmalar yapılacak ve öğrenciler için öğrenci dosyası düzenlenerek gelişimi takip edilecek. Öğretmen ve idarecilerimiz yüksek lisans yapmaları için yönlendirilecek aynı zamanda yabancı dil öğrenmeleri teşvik edilecek. Çeşitli projelerle ilgili çalışmalar yapılacak. Bilge Kaan İlkokulu, Okulumuza güvenlik kamerası sistemi kurulması için gerekli yazışmalar tekrar yapılacak. Okulumuza ses sistemin kurulması için gerekli yazışmalar tekrar yapılacak. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimini izlemek ve yönlendirmek için çalışmalar yapılacak. Öğretmen ve idarecilerimiz yüksek lisans yapmaları için yönlendirilecek. TANAP projesi ile ilgili çalışmaları tamamlanacak.

TARIM VE ORMAN İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

İlçemizde bu yıl Büyükceceli göletinin su tutmaya başlayacağı DSİ tarafından takip edilecektir. İlçemizde Hacıömer, Takazlı ve Köprüköy’de arazi toplulaştırma DSİ tarafından takip edilecektir. Dağsolaklısı, Kavlak ve Eroğlu kölerinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma yapılacaktır. İlçemizde buğday ve arpa çeşitliliğinin çok fazla ve verimsiz olması nedeniyle hem çeşidin azaltılması hem de yöreye ve iklime uygun çeşitlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacaktır. İlçemiz hayvan varlığı açısından Kırıkkale’nin en yüksek potansiyeline sahip olması nedeniyle Cezaevi ile irtibatların devam ederek mezbahanelerin kurulmasına çalışacaktır. Meralarımızın ıslah çalışmaları yapılacaktır. Yem bitkisi üretimi artırımı için çalışmalarımız devam etmektedir.

 

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

Sosyal yardım alan vatandaşlarımızı İş-Kur aracılığı ile istihdama yönlendirme işlemleri devam etmektedir. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla vakıf hane ziyaretlerine devam edilmektedir. Mevsimlik tarım işçilerimizin ve ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirmek ve mevsimlik tarımda çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla faaliyetlerimiz devam etmekte, gerekli işlemler yapılmaktadır. Ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu hanelerin elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç kaynağına yönelik ihtiyaçları vakıf tespiti ya da talepleri doğrultusunda karşılanmaktadır.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Dini istismar eden terör örgütleri ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturma faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda; Vaaz ve takrirler yoluşla halka yönelik bilgilendirmeler. Personele yönelik eğitim faaliyetleri ile görevlilere yönelik bilgilendirmeler. Yaz Kur’an Kursları öğrencilerimize yönelik bilgilendirmeler devam ettirilecektir. 17 Eylül’de başlayacak olan uzun süreli Kur’an kurslarımızda kursiyerlerimize yönelik bilgilendirmeler yapılacaktır. Geçen yıllarda olduğu üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapılacak protokol çerçevesinde okullarda görevlilerimizce konuyla ilgili irşat faaliyetleri yapılacaktır. 11 Eylül Hicri yılbaşı ve takip eden süreçte icra edilecek aşura etkinlikleri ile 01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde icra edilecek geniş katılımlı programlarda konu etraflıca işlenmeye devam edilecektir. Yabancılara yönelik dini ve hayri hizmetlerin yürütülmesi konusunda ilçe müftülüğümüz, ilgili kurumlarla birlikte çalışmalarına devam edecektir. Yurtiçi ve yurtdışı yatırım ve inşaat faaliyetlerinin tamamlanması konusunda inşaatı devam etmekte olan Keskin Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Hizmet Binasının en geç Eylül ayı ortalarında tamamlanması ve devralınması planlanmaktadır. Geçiş sürecinin temel aşamalarının tamamlanması için gerekenler takip ve icra edilecektir. 2019-2023 dönemine ilişkin kurumumuz stratejik plan çalışmalarına ivedilikle başlayacaktır.

GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ

Kötü alışkanlıklardan ve suça yönlendiren etkenlerden uzak, toplumla uyumlu, sağlıklı bir gençlik yetiştirilmesi için ilçedeki tüm gençlerimizin tesislerimizden yararlanması ve profesyonel antrönerler tarafından eğitim vererek gençlerimizi sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor faaliyetlerinin okul zamanı okul sporları tatilde ise yaz okulları olmak üzere devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x