Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiKeskin

Keskin TMO 8 bin 251 ton hububat alımı yaptı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2018 yılı hububat alımlarına geçtiğimiz ay içerisinde başlayan Keskin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 20 günlük süre içerisinde 8 bin 251 ton hububat alımı gerçekleştirdi. TMO’nun bu alımlarının 4 bin 976 tonunun ekmeklik buğday, 2 bin 392 tonunun yemlik buğday ve 883 tonunun arpa olduğu öğrenildi.

TMO’YA ZİYARET

Keskin Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım Toprak Mahsulleri Ofisi Keskin Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Kırıkkale T.M.O.  Şube Müdürü Ahmet Aktaş ve T.M.O Ajans Amiri Hanifi Yıldırım tarafından karşılanan Kaymakam Köken ve Başkan Yıldırım, hububat ölçüm alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette görüş alışverişinde bulunan Kaymakam Köken, çiftçilerin büyük emekle yetiştirmiş olduğu ürünlerin tam değerinde alınması ve çiftçilerin tüccarın elinde ezilmemesi için Toprak Mahsulleri Ofislerinin büyük önemi olduğunu söyledi. Kaymakam Köken TMO yetkilileri ve çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi.

SÜNE YENİĞİ FAZLA

Alımlar hakkında bilgi veren T.M.O. Şube Müdürü Aktaş, Toprak Mahsulleri Ofisi Keskin ajans Amirliği olarak 2018/2019 hububat alımlarının 21.06.2018 tarihinde başladığını, bugüne kadar ilçe merkez ve köylerinden 4.976 Ton ekmeklik buğday, 2.392 Ton yemlik buğday ve 883 Ton arpa olmak üzere 8.251 ton hububat alımı yapıldığı belirtti. Bu sezon alınan buğdaylarda süne yeniğinin önceki yıllara göre fazla olduğunu ve yağışların fazla olması nedeniyle buğdayda protein değerinin düşük olduğunu belirten Aktaş, çiftçilerin süneye karşı birlikte  hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Aktaş, Kurumun alım bareminde Süne tahribatının %3,5’a kadar olanlar ekmeklik buğday %3,5’in üzeri yemlik buğday olarak değerlendirildiğini, şuana kadar %0-%3,5 arası oranların ortalama fiyatı 950 kr-1 TL arası, süne oranı %3,5-%6 arası ise asgari alım fiyatı 870 kr. dan alınmakta olduğunu, süne oranı %6 ‘nın üzerinde ise buğday alımının yapılmadığını belirtti.  870kr. asgari alım fiyatı olan buğdayların %99’unun T.M.O tarafından alındığını, çiftçilerin mağdur edilmediğini ifade eden Aktaş, tüccarlardan ücret karşılığı emanet alım yapıldığını, peşin alım yapılmadığını söyledi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x