Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Keskin

Keskin’i kendi kaderine terk ettiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İYİ Parti Keskin Belediye Başkan Adayı Necati Alsancak, gazetemizi ziyaret ederek hem projelerini açıkladı hem de mevcut yönetime sorular yönelterek öz eleştirilerde bulundu.  Alsancak, “Her fırsatta iktidar partisinin belediyesi olmanın  avantajlarından bahsedenler Keskin’in kaderine terk ettiler. 15 yılda ne yapmışlar, anlatsınlar da aydınlanalım. Allah’ın izniyle Keskinimizin sorunlarını çözmek için 13 mega projeyle geliyoruz.”dedi.

KESKİN’İ 15 YILDA KADERİNE TERKETTİLER

İYİ Parti Keskin Belediye Başkan Adayı Necati Alsancak, ekibiyle birlikte  gazetemizi ziyaret etti. Ziyaretinde gazetemiz  İmtiyaz Sahibi Ragıp Cihat Mencet’e projelerini açıklayan Alsancak,  ayrıca geçmiş ve mevcut yönetime sorular yönelterek öz eleştirilerde bulundu.  Her fırsatta iktidar partisinin avantajlarından bahsedenlerin, 2004 yılından bu yana Keskin’i iktidar partisinin yönettiğinden bihaber olduğunu belirten Alsancak, ilçenin son 15 yılda sahipsiz bırakılarak kaderine terkedildiğini söyledi.

MEVCUT YÖNETİM AÇIKLASIN

Yapılan her işin eksik ve şaibeli olduğunu ifade eden Alsancak, mevcut belediye yönetime şu soruları yöneltti: “Mevcut yönetim bize şunları açıklasın. Kırıkkale Üniversitesi tarafından ilçemize  hediye edilen uçak nerede? Su ve çöp sorunlarına neden bu zamana kadar çözüm yolu üretilemedi? Su hattındaki eski borular neden satıldı ve elde edilen paranın akıbeti ne oldu? İlçe girişine köylü pazarı yapılması için belediye meclisinin onayıyla 1 milyon TL kredi çekildi. Köylü pazarı yapılmadığına göre bu paranın akıbeti ne oldu? Atıl bir halde bekleyen Karıştıran Parkı neden yapılamadı? İlçe halkına vaat edilen doğalgaz neden bir türlü getirilemedi? Mahalle yolları neden yapılmadı? Faturasız satılan su sayaçları neden vatandaşın faturalarına su bedeli olarak yansıtıldı? Kırıkkale’de suyun tonu 2,5 lira iken neden Keskin halkına 5 liradan satıldı? Mevcut yönetim ödemelerin hiç birinin aksatılmadığını beyan ederken esnaf neden alacaklarının peşine düşmüştür? Mevcut Belediye Başkanı halk ile iç içe olduğunu söylerken neden ilçe halkı aksini söylüyor?”

GELECEĞİN KESKİN’İNİ İNŞAA EDECEĞİZ

Kaliteli ve şeffaf hizmetler sunan bir belediyecilik anlayışını hakim kılmak istediklerini söyleyen Alsancak, “Kaynaklarımızın etkin ve verimli kullanılarak, günümüz hayat şartlarında ekonomik ve sosyal sıkıntıya düşen ilçe halkımız için projelendirilecek çeşitli hizmetlerle aile bütçelerine katkıda bulunularak, hayat şartlarını kolaylaştıran, yaşantıda kalite ve saygınlığı arttıran bir kent haline gelmesine katkı sağlama adına; yerel hizmetlerde adaletli, kaliteli, objektif, şeffaf, gelişime açık, verimli ve etkili bir yönetim anlayışı sunmaktır. Hizmetlerimizi ilçe halkımıza karşı etik, şeffaf, doğru, ve yasaların belirlediği değerler doğrultusunda planlayacağız. İlçede yaşayan insanlarımızın beklentilerini karşılamanın öncelikli görevimiz olduğunun bilinciyle en iyi hizmetleri sunacak olduğumuz halkımızın da kendilerini değerli hissedecekleri ve belediye ile uzun vadeli bir ilişki kurmak isteyecekleri, pozitif bir ortamın oluşturulmasına gayret gösterilecektir. Bütün bunların yanında Belediyede çalışanların refahı ve mutluluğu, katılımcı ve kaliteli hizmet anlayışı, yenilikçi insan odaklı ve en önemlisi dürüstlük ilkeleri öncelikli değerlerimiz arasında olacaktır.

KESKİN KESİNTİSİZ SUYA KAVUŞACAK

Ziyaretinde projelerinden de başlıklar halinde bahseden Alsancak, “Öncelikle ilçemizi kesintisiz suya kavuşturacağız. Göreve geldiğimiz takdirde gelir-gider tablomuzu her ay almak üzere tüm şeffaflığıyla kamuoyuna açıklayacağım. Gerekli araştırmalarımızı tamamlayarak jeotermal bir turizm cenneti hayal ediyoruz. İlçemizde  alternatif enerji kaynakları devreye sokarak hem enerji üretip satacağız hem de maksimum tasarruf sağlayacağız. Yıllardır sözü verilen doğalgazı getirmek inşallah bize nasip olacak. Sağlayacağımız politikalarla gelişen, üreten ve büyüyen bir hayvancılık potansiyeline kavuşacağız. Ayrıca organik tarım alanlarının oluşmasına da büyük katkılar sağlayacağız. Göreve gelir gelmez ilçe konseyini kuracağız. İhtiyaç sahiplerine “iyi kart” verilecek olup hem gençlerimiz hem de ev hanımlarımız için mesleki gelişim ve beceri kursları açacağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacağız. Hastane gidiş gelişlerinde esnaflarımızın da katkısıyla ücretsiz servis hizmeti getireceğiz. Aile çay bahçeleri ve yürüyüş parkuru, kapalı pazar yerleri yapacağız.”dedi.

SOSYO-EKONOMİK HİZMETLER AĞIRLIK KAZANACAK

Alsancak, “Bütün bunların yanı sıra;  örnek bir çevre temizliğinin hayata geçirilmesi, yaz okulları ve spor tesislerin açılması, bakıma muhtaç yaşlılara huzurevi açılması, okullarımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve öğrencilerimize burs verilmesi, kreş ve gündüz bakımevinin açılması, organize sanayimizin ilçemize katkılarını artırıcı çalışmaların yapılması, toplu sünnet ve nikah törenlerinin düzenlenmesi, çeşitli illere gezilerin düzenlenmesi, mevcut mezbahanenin genişletilerek geliştirilmesi, modern yol, kanalizasyon ve kaldırımların yapılması, ihtiyaç duyulan alanlara otopark açılması ve ilçe otogarının yapılması, yöresel ürünlerin üretimi ile pazarlanmasındaki gerekli çalışmaların yapılması gibi aciliyet bekleyen konuları da bir bir hayata geçireceğiz.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x